Tüm gün koşturmuşsundur sokakta. Bu arada sağanak bir yağmur vardır, adımını attığın heryerde su birikintileri. Şemsiye sadece kafanı korurken tüm paçaların su içindedir.. Bir yandan yazın sıcağından bunaldığın zamanlarda bugünleri özlediğini düşünür şikayet etmemeye çalışırsın ama işte insanoğlu nankördür.. Veryansın edersin, yağmura, çamura, İstanbul'a... Bir şekilde varırsın evine sinirli bir şekilde kapıya anahtarı sokarsın, kapı açılır.. Ve sıcak yuva kokusu yüzüne çarpar.. Ettiğin tüm veryansınları bir anda unutup, şükredersin.. Evindesindir.. Yürek ısınmıştır tek eksiği sıcak bir lokma ile mideyide ısıtmaktır.. Sıcak lokma çorba ile başlar..
Malzemeler
- 3 adet orta boy havuç
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 litre süt
- 1,5 litre sıcak su
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- Havuçların kabuğunu soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Çorbayı hazırlayacağınız tencerede zeytinyağını ve tereyağını ısıtıp havuçları ekleyin. Hafif yumuşayıprengi değişene dek kavurun.
- Unu ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Sürekli karıştırarak un topaklaşmadan sütü azar azar ilave edin.
- En son kaynar su, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. (Çorbanın kıvamına göre kaynar suyu yavaş yavaş ilave edin. Çok duru olmaması için bir anda tüm suyu eklemeyin.)
- Çorba kaynayıncaya kadar arada bir karıştırarak (taşmasını önlemek için) birkaç taşım kaynatın.
- Ocaktan alın. Üzerine kuru nane serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Tarifi dergiden görüpte ilk uygulan isim sevgili adaşım Yasemin. Oğlu bu çorbayı çok sevince ve bool havuçlu olduğunu öğrenince adını "Tavşan Çorbası" yapmış. Eee isim hakkını ona devrediyorum bende :) Fotoğraf için de sevgili Hande'ye teşekkür etmem lazım.. Dergi için yapılan çekimden gelen kareler sayesinde sayfamda da yayınlayabiliyorum bu güzelliği..
hahahaa valla öyleydi değil mi bunun adı:))) harikaydı tadı, oğluş bile gık demeden yemişti inan. eline koluna sağlık adaşım benim.
YanıtlaSil:) kizim isim hakki ogluna ait sen unutmussun bile oooo :):)))
YanıtlaSilmerhaba yasemin hnm 4 -6 kişilik yazıyor fakat hem 1 litre süt hemde 1buçuk litre su çok olmuyormu? Yani demek istediğim bayağı çok oluyordur. Teşekkürler
YanıtlaSilyüksel
Yasemincim ellerine sağlık dışarıda felaket yağ
YanıtlaSilmur var.Benimde tercihim sıcacık çorbadır hari
ka olmuş sevgiler...
Bende beklerim:))
:) "yaşasıın tavşan çorbasıııı" çorbanın ismine bayıldım.. deniycem :) eline sağlık canım
YanıtlaSilResimde pek güzel tarifte ..ellerine sağlık Yasemin
YanıtlaSilsabah baktım blogunuza! ben mi atladım kaç gündür sesi mi çıkmadı acaba diye? neşeli bir çorba ile döndünüz geri, harika! Ben birazdan çıkacağım o yağmura - bu anlatıma korktum ayrıca:) Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilYüksel,
YanıtlaSilKişi sayısı verilirken bol porsiyon hesaplanıyor genellikle.. Ancak suyu yavaş yavaş ilave etmekte fayda var. Birde çorba kaynadıkça koyulaşıyor o nedenle suyunu azar azar ilave etmeli. Böylece duru bir çorba elde edilmez. Yapılışınada ekledim bunu. Teşekkürler uyarınız için..
ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilbu soğuklarda nasıl güzel gider
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
ayan mı oldu bana nedir? pazartesi ben de bu çorbanın çok benzerini pişirdim:)
YanıtlaSilfazladan içine pirinç ekledim, hata ettiğimi sonradan anladım, ertesi gün havuçlu pilav olmuştu çorba:) 1 çay bardağı pirinç nelere bedel:)
un varken pirinç olmamalıymış...
Tavşan Çorbası ismini çok sevdim. Can'a bunu masal olarak anlatmalı, sonra da içirmeli:)
Tarifi okurken evde havuc var miydi diye dusunmeye basladim:) YasemincimO kadar guzel anlatmissin yuregine saglik:)Bu aksam deneyecegim canim. Eminim ki tavsan corbasi:) cok lezzetli olacak:) Ellerine saglik. Sevgiler:)
YanıtlaSilCancağızım bilirsin içinde boooollll olan şeyleri ben pek severim :) bunuda en kısa zamanda denicem ellerine sağlık nefis görünüyor..sevgiler..
YanıtlaSilmerhaba Yasemin
YanıtlaSilben Özgen.Daha önce seninle mailleşmiştik.Sana blog açmak istediğimi anlatmıştım.Nihayet açtım, adı mutfakta 1 inci.blogspot.com Bir gözatıp yorum bırakırsan sevinirim.Bu arada ben blogumu diğer blogçulara nasıl duyurabilirim acaba?Şimdiden teşekkürler...