14 Ocak 2013 Pazartesi

Patates Kroket

Patates Kroket

Hey gidi uzman tv sen nelere kadilsin.. (bu kelime böylemi yazılıyor du yahu.. "kadirsin" mi "kadilsin" mi.. biri beni uyarsın lütfen :) ) Sen kalk hayatımda hiç yapmadığım bişeyi benden yapmamı iste. Bide uzman diye geçindir. Evet sevgili okur sana bir itirafım var ben patates kroketi hayatımda ilk kez uzman tv için yaptım.. Bak uzman falan geçindiğim yok bu tamamen sitenin yakıştırması :p hehehe.. Ama güzel oldu be okur.. Hani baksan kısacık kıvırcık saçlarımla pek de uzman gibi görünmüyorum ekranda ama sonucuna baktığında gayette başarılı bir kroket olduğunu söyleyebilirim.

Patates Kroket

Yapımı oldukça pratik ve zahmetsiz.. Farklı sunum alternatifleriyle davetlerde soğuk sıcak tüketilebilecek bir lezzet. Mini mini köftelerle beraber şişlere geçirilerek atıştırmalık lezzetler olabilirler.. Aklıma gelmişken hazır paşanın doğumgünü yaklaşıyor orda deniim ben sunumu.
Bu arada yüzündeki ifadeyi görebiliyorum sayın okur.. Hakikaten bu kadar kısa aralıklarda tarif yayınladım ben.. Severim şaşırtmayı bilirsin ;)

Malzemeler
  • 6 adet haşlanmış patates
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • tuz - karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • un
  • galete unu
  • sıvıyağ
Yapılışı
  1. Patatesleri sıcakken geniş bir kaseye rendeleyin. Sıcak olması önemli. Böylece hem karışımı hazırlamanız kolay oluyor hemde homojen bir karışım elde edebiliyorsunuz.
  2. Nişastayı, tüm baharatları ve yumurtanın sadece sarısını patatesler ilave edin. Yumurtanın beyazını bir kenara ayırın. 
  3. Tüm malzemeyi homojen bir karışım elde edene ve toparlanana kadar iyice yoğurun..
  4. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünden toplar yapın. Topları önce una, sonra yumurta akına, sonra galeta ununa bulayıp kızartmak üzere bir tabağa dizin.
  5. Kızartmak için geniş bir tavaya ayçiçek yağını koyun. Bir miktar kızdırın. Kroketleri azar azar kızgın yağda kızartın.. Aynı anda çok fazla miktarda kızartmaya çalışmayın ki yağ ısısını kaybetmesin..
  6. Kızaran kroketleri havlu peçeteye alın.. 
  7. Arzunuza göre ev yapımı domates sosuyla, ya da klasik ketçap ve mayonezle servis edin..
Afiyet olsun..



30 yorum:

  1. Çok başarılı ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bence uzmansın Yasemincim..

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyorlar,ellerinize sağlık..süper..

    YanıtlaSil
  4. uzmanım ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  5. Siz uzamansınız tabi Yasemin Hanım ellerinize sağlık.harika olmuş. Bu arada "kadirsin " olmalıdır efendim o :))

    YanıtlaSil
  6. Sizi tekrar gormek guzel, tarif guzel, sizde guzelsiniz :) kilo verilmis sanki !

    Eski sessiz okur !
    Semra.

    Sevgiyle,

    YanıtlaSil
  7. ve sormayi unuttum. Nasil verildi ?
    dukan deme Yasemin lutfen :)
    olmuyor, yapilmiyor cunku.

    Semra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla semra bende dukan taraftari degilim.. kati bir Canan Karatay savunucusuyum.. Kitabini okuyup hayatiniza gecirmenizi siddetle tavsiye edeirm :)
      bu arada tesekkurler guzel sozleirniz icin :) aslinda verdigim kilonun uzerine accik kilo almis durumdayim.. insallah tekrar bi konsantre olup tamamen hepsinden kurtulucam :) yasasin Karatay :))

      Sil
  8. cemile basaran17 Ocak 2013 12:46

    Şu an star tv yi açtım.Sizi Görünce hemen tanıdım ve çok şaşırdım.Müge Hanımdan sonra sizi de ekranda görmek çok hoş.Güzel bir program olmuş.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Bir kaç gün arayla yeni bir tarif yazdığını görünce hakikaten gözlerime inanamadım. Ama bak ne güzel oluyor di mi? En azından ben çok mutlu oluyorum. Bu kroketleri de deneyeceğim mutlaka.

    YanıtlaSil
  10. canim ellerine saglik
    gerçekten çok guzel gorunuyorlar
    bende seni seve seve bloguma beklerim

    bisous bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. mısır nişastası olmadan yapılsa olur mu peki???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. misir nisastasi dagilmadan toparlanmalarini sagliyor.. isterseniz kullanmayabilirsiniz. ama kizartirken dagilabilirler..

      Sil
  12. Ellerinize saglik asemin hanim denedim ve gercekten cok güzel oldu seneler evvel yapmis ama unutmustum tekrar aklima getirdiniz.. sorunuze gelince kadirsin denilir de sadece Allah(C.C) icin o deyis kullanilir die biliyorum acizane :) yaazdiginiz müddetce sessiz izliyicilerdenim bende her daim..

    Saadet

    YanıtlaSil
  13. Klavye hatalari icin kusura bakmayin..

    Saadet

    YanıtlaSil
  14. BU YORUMU ANNEANNE KURABİYESİ İÇİN YAPMIŞTIM,OTOMATİK YAYINLANINCA GÖRMEZSİNİZ DİYE BURAYA KOPYALIYORUM.
    sevgili yasemin, ben eşimin işinden dolayı evlendiğimizden beri yani 9,5 yıldır 5 şehir değiştirdim, ege tarafını çok istememe rağmen henüz kısmet olmadı.Yine eşimin işinden dolayı çok fazla arkadaş edinemem, bloglar benim için arkadaş oldular.3 çocuğum, bir yemek blogum var ve gezdiğim bloglara yorum yazmaya pek fırsatım olmuyor.Ama sizin grubun takipçisiyim.Sadece anlatmak istedim.
    Asıl sorum kurabiyedeki yağla ilgili; ellerimizi yağlayıp kurabiyeye şekil verirken şu erittiğimiz margarinimi yoksa toplamda 250 gr olan margarin dışında mı yağ kullanıyoruz??
    Selam eder acele cevap beklerim(nostaljik bitireyim dedim...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) anneanne kurabiyelerinde cevap verdim ;)) gorusmek uzere..

      Sil
  15. cemile basaran22 Şubat 2013 12:57

    Sencer Psşanın parti detaylarını bekliyoruz...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Canım benim ellerine sağlık kesinlikle süpper olmuşlar :))))
    Şu saatte bile canım çekti inanki :(
    Öpüyorum çok, bana da bekliyorum ....
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. harika bir blog... nefis tarifler ...hepsi için ellerine sağlık diyorum
    sevgiler göndeririyorum

    YanıtlaSil
  18. Tek kelimeyle harika görünüyor. Harika.

    YanıtlaSil
  19. çok güzel çok başarılı ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  20. çok güzel gözüküyorlar ama benim kiler olmadı yuvarlanmıyor dağlıyor
    şimdi mutfakta beni bekliyorlar acil cevap verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  21. Elinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  22. Çok lezzetli olduğuna eminim ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin