19 Ağustos 2010 Perşembe

Balsamik Soslu Tavuk

Balsamik Soslu Tavuk

Ah ahhh... halen devam ediyor.. Hala fotoğraf makinem yok.. Halen yaptığım hiçbir lezzeti, kurduğum hiçbir iftar sofrasını sizinle paylaşamıyorum. Nasıl birşeydir bu?? Sanki bir kolum eksildi mutfakta.. Yeni bir tarif denemek istiyorum hemen OPY kapsamındaki kitaplarımı karıştırıyorum.. Sonra balyoz gibi kafama iniyor! Yapsam ne olacak? Denesem ne olacak?? Fotoğrafını çekemedikten sonra... uf ufff! Meğer nasılda bağlanmışım makineme. Hala ses yok oldu mu, düzeldi mi belli değil.. Ufff... blog dünyasında geziyorum herkes harika şeyler yapmış çekmiş yazmış.. Sonra kendime bakıyorum hep aynı hep aynı.. Ay sanırım ilk kez bu kadar sıkkın bıkkın bir yazı yazdım.. Neyse sizi daha fazla sıkmayayım ben zaten yeteri kadar sıkılıyorum..

Balsamik Soslu Tavuk

Bizim evde kırmızı etten çok beyaz et tüketildiği biliniyor artık. En pratik yaptığım lezzetlerde genelde tavuklu yemekler oluyor. Ani gelen misafirde her zaman tercihim bir tavuk yemeği, bir pilav yada makarna, öncesindede lezzetli bir çorba.. Hani her ne kadar yapmayı çok sevmesemde birde yeşil salata :) Söylemedim ben size dimi? Ben salata yapmayı hiç sevmem.. Aslında yemesini severim ama otları tek tek yıkama işindenmidir nedir, bi türlü ısınamadım salata yapımına :)
Balsamik sirkeyi hemen hemen her salatada kullanmayı seviyorum. Farklı tatlımsı tadı ve nefis kokusu beni çok mutlu ediyor.. Ailemizin en favori sirkesi diyebilirim. Bu tarifte de tavuğa harika bir renk ve tat kattı. Yanıltmadı beni gene. Sizde deneyin, hem hafif hemde lezzetli bir tarif..

Malzemeler (Tarif Remix 1 kitabından uyarlanmıştır.)
  • 1/2 kg tavuk kalça kuşbaşı
  • 4 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı balsamik sirke
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Karabiber (dikkat tuz yok, balsamik sirke eklenen tariflerde genelde tuz ihtiyacı olmuyor.. Onun için illaki tuz atmak istiyorsanız tadını kontrol etmeden atmayın derim.)
Yapılışı
  1. Tavukları geniş tabanlı teflon bir pilav tenceresinde 1 kaşık yağ ile yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Kızaran tavukları kenara alın. Bu işlemi harlı ateşte yaparsanız çok fazla su salmazlar bu da daha iyi olur :) Ama salsalarda sorun değil tencerenin kapağını açık bırakın sularını daha çabuk çeksinler..
  2. Taze soğanları ince ince kesin. Sarımsağıda ince ince kesin.
  3. Soğan ve sarımsağı ayrı bir tavada az biraz yağ ile kavurun. Yaklaşık 10 dakika kadar. Soğanlar iyice kendinden geçecek :)
  4. Suyu soğanlara ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra kızarmış tavukların üzerine dökün. Beraber 10-15 dakika daha pişirin.
  5. Tencerenin kapağı açık olacak şekilde balsamik sirkeyi ilave edin bir kere kaynatın.. Altını kapatın.
  6. Sıcak olarak servis edin..
Afiyet olsun..

9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Farklı bir tarif. Çok güzel görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. canm gerçekten de sıkkınsın galiba. allah feraha çıkarsın tez zamanda ia :)
    yemekse çok güzel görünüyor, bir de yeşilmercimekli çorba harika görünüyor. ellerin dert görmesin.
    sevgiler,hayırlı ramazanlar....

    YanıtlaSil
  3. Ben gelir çekerim diyorum sana.. beni çağır iftara :)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler Fuat Bey..

    Sorma Ümmü gerçekten çok canım sıkılıyor :( Yoksa kolay kolay bu kadar yazmam ben sıkıntılı şeyler.. Artık hayırlısı.. Sanada hayırlı ramazanlar canım!

    Bahanem kuzum vallahi gel çek.. hatta sen gel bizde yaşa bi süre :)

    YanıtlaSil
  5. Ah Yasemincigim...seni o kadar iyi anliyorum ki...gectigimiz 3 ay benimde makinam bozuldu ve eski makinaya kaldim. Ne pisiresim geldi ne de fotograf cekesim.En kisa zamanda makinana kavusman dilegiyle...ellerine saglik,bu arada et cok leziz görünüyor, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  6. yasemincim çok haklısın bende sevmem salatayı yıkamasını ama yemeyi dersen bayıla bayıla yerim :)
    tatlım ellerine sağlık nefis olmuş sanki tadını hissettim
    yok daha neler deme kız gercekten hissettim
    sanırım acıktım hehehe
    hayırlı iftarlar tatlım..

    YanıtlaSil
  7. Merhabaaa.. hünerli bayanlar (Müge) sayesinde buldum seni.. en az Müge kadar güzel tarifler buldum bloğunda :) yaşasııın :)

    Ayrıca üzülme bu kadar tatlım.. benim fotğraf makinem bile yok.. telefonumla çekiyorum, aksi gibi onunda bağlantı kablosu kayıp.. :S o kadar çok bekleyen şey var ki tlfnumda.. :(
    üzülme yani.. :)

    YanıtlaSil
  8. Tüh ramazana denk gelmesi daha kötü olmuş bizleri güzel lezzetlerden mahrum bıraktı.

    YanıtlaSil
  9. Ne kdr da lezzetli görünüyor oruç oruç cnm çekti ellerine sağlık yasemin abla.bir ömür boyu böyle sofralar kurmak nasip olur inşallah :) bi o güzel yemeklerine nasıl bu kdr şirin porselen ve züccaciye eşyası buluyosun çok merak ediyorum mümkünse nereden aldığını yazmanı rica ediyorum.şimdiden teşekkürler..herkese hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin