23 Haziran 2010 Çarşamba

Limonlu Sarımsaklı Tavuk

Limonlu Sarimsakli Tavuk

Sıcaklar kendini iyice hissettirdi.. Hissetmekte ne kelime vurdu geçti desem yeridir. Günde beş kere duşa girsem yetmiyor. Henüz Haziran ayında bu şekilde olacaksa Ağustos'ta sanırım buharlaşacağım :) Bu sıcaklarda ocak başında hele ki fırın başında fazla vakit geçirmek imkansız. O nedenle olabilecek en pratik en az doğrama gerektiren en çabuk pişen yemekleri yapmayı tercih ediyorum..

Ama o da neee! Yahu dur daha sıcaklarla ilgili yazı yazıyordum gümbüüürrrrr! Gök gürlemeye başladı.. Hatta gürlemekte ne demek yarıldı sanki!

Küçük kızını okuna gönderen anne, ani başlayan yağmurun ardından panikleyip kızının arkasından koşmuş.. Bir de ne görsün; kızı iki adım attıktan sonra kafasını gökyüzüne kaldırıp gülümsüyormuş. Sonra yeniden yürümeye devam ediyormuş.. Hemen koşmuş yanına;

- Yavrum neden gülümseyip duruyorsun, iyi misin?
- İyiyim, gökyüzü fotoğrafımı çekiyor ondan gülümsüyorum...

:) Eeee bizde tüm gece fotoğraflandık desenize.. :)))

Malzemeler (tarif net 425gr kitabından uyarlanmıştır)
  • 12 tane tavuk but
  • 1 baş (hüneriim bu senin için :P ) sarmısak. (evet yanlış yazmadım, bir sarmısağın tüm dişleri)
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 4 dal taze biberiye
  • tuz - karabiber
Yapılışı
  1. İki adet fırın torbasına tavukları altışar adet paylaştırarak koyun.
  2. Sarmısağın her bir dişini bıçağın arkasıyla ezin kabuğunu soymadan fırın torbalarına paylaştırın.
  3. Limonun yarısını sıkıp, yarısınıda halka halka doğrayıp torbalara paylaştırın.
  4. Kalan malzemeleri torbalara ilave edip her iki torbanında ağzını sıkıca bağlayın. Birer küçük delik açıp fırına verin.
  5. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin..
Afiyet olsun..

8 yorum:

  1. Hmm...Değişik bir tad olmuşmudur tanıdık mıdır?Sarımsağı tavukta kullanırım ama limon suyunu hiç denememiştim.
    Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Limonu tavuk yemeklerinde ben de çok kullanırım, çok yakışır. Sizin tarifiniz de çok güzel olmuş...
    Bu arada bloğunuza bayıldım. Tarifleriniz ve fotoğraflarınız çok güzel, bundan sonra sık sık ziyaret edeceğim bloglardan biri oldu. Ayrıca uluslararası bir yarışmada ülkemizi temsil ettiğiniz içinde sizi kutlarım.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Yasemin değişik bir lezzet olmuştur herhalde. Sarımsak ve limon. İkisini de pek severim ama tavukta hiç denememiştim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Hoş bir lezzet olduğuna eminim,görüntü güzel,ellerinize sağlık,sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık sarmısak tamam ama 1 limonlu nasıl olacak diye düşünmüyor değilim:)

    YanıtlaSil
  6. AKŞAM YAPIP AFİYET İLE YEDİK HARİKA BİR LEZZETTİ TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  7. ne hafif ne leziz bir tarif...

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. merhaba yasemin, minicik mutfağımızda, çok çok eskiden kalma geleneksel bir fırında bu tarifi erkek arkadaşımla denedik biz. önce kokusuna sonra lezzetine uzun bir süre inanamadık (taze biberiye bulamayınca aktardan kurusunu almıştık o da şahane oldu bence). yanında da, senin sütlü patates püreni yaptım ben. bunu biz mi yaptık diye gözlerimiz kocaman oldu, pür neşe yedik akşam yemeğini. iki hafta sonra askerden önceki son yemeğimizi de bu menüyle donattık. seninle paylaşmak istedim. sevgilerle. -naz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin