7 Ağustos 2009 Cuma

Lokumlu

Lokumlu

Sene 2009 aylardan Şubat.. Hamsiköy sütlacına bırakılan bir yorumla kaydettim bu tarifi. Tee o zaman en kısa zamanda deneyeceğim dedim bide...
Sene 2009 aylardan Mayıs.. Aynı tarife bırakılan yorum sitem dolu :(( Bende haliyle mahcubum..
Sene 2009 aylardan Ağustos.. Sevgili Neslihan bak tarifini yaptım ve yayınladım! Gerçekten çok ta beğendim. Farklı şekillerinide yapacağım en kısa(!) zamanda. Sayende "Sütlü Tatlılar" kategorim bir tarif daha kazandı. Şimdi sırayla diğer tariflerini uygulayacağim bekliyorum yani :D.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı un
  • 9 yemek yaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr margarin (Aslında Neslihan 150 demiş ama bana çok geldi. Daha az koydum. Ki aslında sadece 1 kaşık eklesem bile yeter diye düşünüyorum. Bir sonraki denemede!)
Yapılışı
  1. Margarin ve vanilya hariç malzemeleri bir tencereye koyup kaynayıp göz göz olana kadar pişirin. Sürekli karıştırmayı unutmayın sakın! Bu arada çabuk koyulaşıyor o yüzden çok yüksek ısı kullanmayın bir anda topaklaşabilir.
  2. Muhallebi koyulaştığında ve göz göz olduğunda ocağın altını kapatın. Margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice ılınana kadar yaklaşık 10-15 dakika yüksek devirde çırpın. Bu şekilde bayağa kıvamlı bir muhallebi elde ediyorsunuz.
  3. Su ile ıslattığınız fırın tepsisine veya dikdörtgen bir borcama karışımı dökün.
  4. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün iyice sertleştiğini göreceksiniz.
  5. 4x5 veya arzu ettiğiniz kadar dilimlere ayırıp her dilimi istediğiniz bir süslemeye batırıp rula yapın. Hindistan cevizi, toz fındık, toz antep fıstığı vs vs.. Burası size kalmış. Sonuçta lokum tadında harika muhallebi ruloları elde ediyorsunuz!
Tekrar çoook teşekkürler Neslihan!

Afiyet olsun!

30 yorum:

  1. Eline sağlık arkadasım afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyorlar. ellerinize sağlık. eve gider gitmez yapıcam inşallah. nesllihan hanıma da size de teşekkürler. çok güzel ve basit bir tarif,lezzeti de umarım öyledir...(ayşegül)

    YanıtlaSil
  3. Yasemin çok güzel görünüyor.
    Lezzetide doğal olarak çok güzeldir eminim.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık...iyi hafta sonları.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. lokumlu harika olmuş canım...çok güzel bir görüntü oluşmuş... ellerine sağlık...
    güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Yasemincim nefis bir tarif geç kalmışsın yapmakta valla :) Şaka şaka takılıyorum sana. Bu arada bloğundaki fotoğraflar çok hoş.Makinanın markasnı merak ettim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. SEVGİLİ YASEMİN BLOĞUNUZU İLK DEFA DOLAŞIYORUM LOKUM MUHALEBİNİZİ ÇOK BEYENDİM ELLERİNİZE SAĞLIK ARTIK BLOĞUNUZU SIK SIK ZİYARET EDİCEM SEVGİLER...http://tahtakasik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Görüntü harika, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, lokumlunun içi muz dilimli versiyonunu yaptım bir kaç kere.Ancak sararken kırılıyor.Sizinkisi nasıl böyle esnek olmuş?Formu hiç bozulmamış?Püf noktası var mı?

    YanıtlaSil
  10. merhaba neslihan ben.sevindim tarifimi yayınlamış olmana.mutlu ettin beni.daha nice tariflere inş.kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  11. gercekten cok lezzetli gorunyor. ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  12. Tesekkurler Sadece Yemek!

    Tesekkurler Aysegul, gercekten uygulamasi basit ama lezzeti harika!

    Tesekkurler Zehra!

    Tesekkurler Yesim!

    Tesekkurler Gelincik!

    Tesekkurler Esin, fotograflari Samsung ile cekiyorum. Yeni profil fotografi koydum orda makinemide gorebilirsin :D

    tesekkurler Pervin, hosgeldin sefa getirdin! Daha cok beklerim, gorusmek uzere!

    Tesekkurler Kubra!

    Merhaba Hilal, ben tariftede anlattigim gibi sut miktarini biraz daha az koydum. Ve mikserler epey cirptim. ayrica bir gece buzdolabinda dinlendirince valla cok formda oldular. Hatta elimde tutup kaldirdim ole hindistan cevizine buladim.. Aklima gelen puf noktalar bunlar :D

    Merhaba Neslihan, bende senden yorum alamayinca eyvah dedim, hakikaten darildi ugramio sayfama :D Asil sen beni mutlu ettin! Bekliyorum sutlu sutsuz tariflerini :D

    Tesekkurler Burcin!

    YanıtlaSil
  13. merhaba ,
    ben hıç yag koymadan yapıyorum bızımkı kakaolu yapılıyo dılersenız blogumuzda rulo muhallebı adıyla bulabılırsınız
    fıruze..

    YanıtlaSil
  14. merhaba firuze, en kısa zamanda sizin tarifinizi deniyeceğim. Harika görünüyor!

    YanıtlaSil
  15. selam yasemincim bana hiç geldiğin yok:( sağlık olsun. bende az önce bu tatlını yaptım yarın iftara misafirim var birazdan dolaba koyacağım süslemesi yarına:=)
    inş güzel olur umarım rulo şekli verirken dağılmaz. yasemin profildeki kişi senmisin?

    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba
    Yağı azaltırsanız o kendine özgü lokum gibi tadı değişiyor muhallebiye dönüyor. Tepsiye dökmeden önce altına un haline getirilmiş kakaolu bisküvi ile döşerseniz rulo yaparken harika bir görüntü sunuyor. Hatta en üste krem şantide koyup sarınca Ankara sarması derler buralarda ona.

    YanıtlaSil
  17. selam reyyan, yorumunu okuduktan sonra hemen sana ugradım. umarım kendimi affettirebilmişimdir. sonucu merak ettim sarabildinmi?

    merhaba elmas. dediğinizi doğru olabilir. ama bu şekildede çok yag tadı alınıyor. belkide bisküvi kırıntı ve şanti ile bu tad hafifler. deneyeceğim. teşekkürler!!!!

    YanıtlaSil
  18. canım ESTĞ, sardım ama seninki kadar olmadı en son olarak elimi ıslayarak sardım onlar güzel oldu.Ama tadı muhteşem oldu misafirlerimde çok beğendiler.Hatta ikinciye yaptım ikinciye yaptığımda kıvamını ilk yaptığım gibi tutturamadım çok sıvık oldu:( bende kaselere koydum.Sayfama ekleyince görürsün inş.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  19. SEVGİLİ YASEMİN,SİTENDE HERŞEY HARİKA GÖZÜKÜYOR.HAKAN ZAİM ÖNERDİ BAKTIM,ÇOK BEĞENDİM.ADIM SONGÜL.

    YanıtlaSil
  20. merhabalar. öncelikle yeni zelandada bulunan bir türk genci olarak bakıyorum ve diyorumki yarın ben turkıyeye donuyorum:) sadece yemekler bunu bana söyletiyor.. Ah ah... Gercekten cok guzel bir menü daha.. annemde yapıyordu.. :( neyse asıl soruma gelicem kendimi acırdırmadan. Bu vanilya derken ne gibi vanilya ? yani hazır 1 paketmi yoksa.. vanilla extract diyolar burda kücücük sekilde vanilya tadı veren şurup yani.. ondanda kullanabılırmıyız?

    YanıtlaSil
  21. selam Egemen, bak simdi kendimi acındırmıyayım demişsin ama gurbette olanın halinden anlarım ben.. tez zamanda hasretin biter inşaAllah!
    vanilya 1 paket vanilin aslında. burdaki vanilya extract lere pek güvenmiyorum o nedenle ben vanilin kullanıyorum. eminim vanilya extract ile de olur ancak alkol kullanmıyorsan uyarmam gerekirki vanilya extract; vanilya çubuğunun alkolde bekletilmesiyle elde ediliyor.. görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  22. merhabalar; bu tarifinizi dün denedim ancak rulolar sardıktan sonra çatladılar maalesef :( bende en az 15 dk mikserle çırptım. yorumlarda tarifte dediğim gibi sütü az koydum demişiniz ancak tarifteki süt miktarıda neslihan hanımınki ile aynı yani bir litre. eğer sütü daha az koyduysanız bir ölçü verebilirmisiniz? birde ben sadece bir kaşık tereyağ eklemiştim acaba yağı az olduğu için mi tutmadı??? :( şimdiden teşekkürler.(fatma)

    YanıtlaSil
  23. merhaba yasemin hanim
    video lu tarifiniz cok net ve guzel olmus ayrica sizde cok seker gorunuyorsunuz ama bir sorum olacakti bu videolu tarifleri ayrica yaziyada gecirecekmisiniz?
    birde ben bu lokumlu tarifini denedim sizinki cok guzel gorunuyor bende yapmak istedim ama cok civik oldu 2 gun dolaptaydi ama halen civikti acaba nerde hata yaptim?
    Devrim

    YanıtlaSil
  24. Fatma hanım merhaba,

    Ben niye size bu kadar geç cevap veriyorum şaşırdım.. Çok çok özür dilerim öncelikle. Ben süt miktarında değil yağ miktarında azaltma yaptım. Onuda zaten ekledim. Sanırım yağ miktarında çok azaltma yapmamak lazım. gerçi bende parantez içinde belirtmişim ama henüz deneme imkanım olmadı. Tarifin içindeki yağ buzdolabına girdiğinde donup tarifi birarada tuutyor o nedenle yağ miktarını azaltmadan denemenizi öneririm.. Tekrar geç cevabım için özür dilerim..

    Merhaba Devrim,

    çok teşekürler güzel sözlerin için. E madem istiyorsun tariflerinide eklerim yazı olarak. Hani ben video olunca gerek yoktur diye düşünmüştüm.
    Lokumluya gelince. Tüm malzemeyi tepeleme koydun dimi. yani tepeleme un, tepeleme şeker gibi.. Aslında çok pratik bir tarif ve buzdolabına girmeden bile rahat katlanıyor.. İyice çırpmayı unutmamak lazım..

    YanıtlaSil
  25. aslinda haklisiniz video var yaziya ne gerek diye ama ben isyerinde aralarda bakiyorum internete ve hemen print yapiyorum video izlemem pek mumkun olmuyor herzaman. ben yine deneyecegim bu tarifi busefer tepeleme koyarim aslinda bide yurtdisinda yasamanin dezavantajlari bazen yaniltiyor olculer ben burdaki bardak, kasik cok daha buyuk diye dusunerek ayarlamaya calisiyorum. sizi cok begeniyorum yaptiginiz isi cok onemsediginizi ve eniyisini yaptiginizi gozlemledim
    Devrim

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Yasemin Hanım,
    Lokumlu tarifinizi deneyeceğim, yağ tadı almanız margarini muhallebi piştikten sonra eklemenizden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. ben hepsini birlikte pişirerek deneyeceğim ileriki günlerde, sonucu sizinle paylaşırım mutlak.
    bu arada ben seçil.

    YanıtlaSil
  27. merhaba bu annemin hep yaptığı en sevdiğimiz tatlılardan birii.ama annem rulo yapmadan once ıcıne Çilek koyup öyle sarıyo.çok çok güzel daha hafıf oluyo. bazen de muzla yapıyo. hindistan cevizi yerıne de bazen petibör kırıntısı kullanıyo o da güzel=) sizin de elinize sağlıkk;)

    YanıtlaSil
  28. sayenizde biçok şey öğrendimm çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  29. gerçekten süpersiniz elleriniz dert görmesin..

    YanıtlaSil
  30. Merhaba sevgili Yasemin,
    bu da benim ekim 2007 de yayınladığım aynı tarifim.. Denemeyenlere kesinlikle tavsiyemdir. Gerçekten çok lezzetli olur..sevgilerimle:)

    http://www.sefertasitarifleri.com/2007/10/muzlu-lokum.html#.UWvHUrXqXg9

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin