3 Aralık 2007 Pazartesi

Kevgir Özel - Esra'dan Zeytinli Muffinler

Zeytinli Muffin

Kevgir'i ilk gördüğümde ne kadar sıcak gelmişti bana. Yazılar içten, tarifler içten.. Sanki evde kendi tarif defterimi karıştırır gibi doğal ve sıcak. Meğer bunun sebebi onu hazırlayan insanların sıcaklığıymış. Kevgir sayesinde tanıdım Esra'yı ve sıcacık sitesini.. Ama hiç konuşmadık ya da yorumlaşmadık oysa ne kadar isterdim O'nun içten yorumlarından benimde sitemde de bulunmasını...
İlk sayfasına uğrayıpta o tombul perinin başlığını görünce hehe bu da benim gibi toparlacık demiştim. E zaten bu kadar güzel yemekler yapan birde bunları iştahla anlatan insan zayıf olamazdı  E şimdi bu tombul perinin güzel tariflerinden birini yapmak ve bunu iştahla anlatmak bana düştü. Nereden nereye diye iç geçirsemde içimde tuhaf bir huzur var.. Üzüntü ve kederden çok uzak bir huzur.. Dün mutfağımda keyifle bu tarifi hazırlarken aynı huzur vardı içimde herhalde ondan fosur fosur kabardı muffinlerim, hani hep korkarsınız ya kabarmassa diye... O kadar kolay ve çabuk hazırladım ki muffinleri gecenin köründe hiç yorulmadan mutfağı toparlamak bile çok kısa sürdü.. Sanki tombul bir peri benim gibi tombul bir aşçıya yardım ediyordu..
Bu muffinlere kek demek ayıp olur bence, bunlar dünyanın en lezzetli poğaçaları.. Kokusu, lezzeti, dokusu ile inanın daha elinize aldığınızda ağzınızdan akan suları toplamakta zorlanıyorsunuz..
İşte sevgili Esra'nın, mutfağımdaki tombul perinin, dünya güzeli muffin poğaçalarının tarifi..

Malzemeler (14 normal boy muffin)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
  • ½ su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış zeytin
  • ½ su bardağı beyaz peynir küçük doğranmış
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Ben 2 su bardağı un kullandım)

Yapılışı

Muffin yaparken elektrikli mikser yerine elde çırpma teli kullanmanız tavsiye edilir...
  1. Yumurtayı derince bir kapta çırpma teli ile çırpın.
  2. Yumurtaya yoğurdu da ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. İçine yağ ve sütü ilave edip karıştırın.
  3. Sonra sırasıyla tuz, kekik, pul biberi ilave edin. Unuda ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kabartma tozunuda ilave edin fazla karıştırmadan peynir ve zeytini ilave edin. Şöyle bir karıştırın.
  4. Karışımı muffin kalıplarına yarısından biraz fazlasını alacak şekilde paylaştırın. 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun... Canım Esra’m yerinde mutlu yüreğinde huzur olsun... Aynen bize yansıttığın huzur gibi..

14 yorum:

  1. Yasemincim çok güzeller:) Kevgir'in bu ayki sayısı çok ama çok güzel ve özel oldu. Herkesin böyle bir vesile için biraraya gelmesi de ayrıca anlamlı! Ellerine sağlık canım! Öptüm kocaman!

    YanıtlaSil
  2. Yasemin'cim nefis olmuş muffinler. Ellerine sağlık. Esra'nın ruhu şadolsun. Sevgiler, öptüm...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Yasemin,
    Esra'nın büyüsü sana da geçmiş, baksana nasıl da güzel kabarmışlar, ne güzel poz vermişler!

    YanıtlaSil
  4. selam seblacim, kesinlikle katiliyorum bu ay kevgir bi harika! afiyetler olsun canim, bende optum..

    ebrucum afiyetler olsun! sevgiler!

    tijen kesinlikle haklisin :) yani okadr guzel bir muffin olduki dedigim gibi aynen pogaca gibi! demekki Esra'nin parmagi var bu iste ;)

    YanıtlaSil
  5. Caım,
    ellerine sağlık. ne güzel yorumlamışsın Esra'nın tarifini. çok güzel olmuş. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sevdacim afiyetler olsun! elimden geleni yaptim. ne de olsa bu kevgir ozel hersey Esra icin ..

    YanıtlaSil
  7. Yasemin'ciğim ellerine sağlık. Çok güzel olmuşlar. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Harika bir tablo çıktı ortaya.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  8. burcincim hakkaten oyle! herkes kendinden biseyler katinca ne kadar buyuk bir dunya oldugumuzu gosterdik! bi uzucu olaylada olsa aslinda ne kadar guzel birliktelik oldugumuz ortaya cikti! hepsi Esra sayesinde! sagol Esra, yerin Cennet olsun insallah...

    YanıtlaSil
  9. Yasemincim, ellerine sağlık çok güzel kabarmışlar Esra'ya layık bir dergi oldu
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. afiyetler olsun neslihancim, hersey Esra icin :D

    YanıtlaSil
  11. Yasemincim emeğinize elinize sağlık. Bundan güzel bir anma yöntemi olamazdı inanki...

    YanıtlaSil
  12. sagolasın acemicim :) insallah layikiyla yerine getirmisizdir!

    YanıtlaSil
  13. merhaba yasemin hnm ben bu tarifinizi denedim, fakat yağ konusunda takıldım.3/2 su bardağı yağ demişsiniz. Bu bardağın üçte ikisimi yoksa bir buçuk su bardağı sıvı yağ mı .Teşekkürler
    yuksell

    YanıtlaSil
  14. haklisiniz yuksel hanim, onu 1/2 olarak degistirdim.. yani yarim su bardagi..

    tesekkurler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin