24 Eylül 2007 Pazartesi

Ramazan Etkinliği

RAMAZAN Bu güzel etkinlikte ev sahibi sevgili Süheyla, seçtiğin konu günün anlam ve önemine çok uygun. Eminim yüzlerce tarif alacaksın bu konuda. Artık seneye ramazanda "ya ne yapsam, menümü nasıl hazırlasam?" derdi yok :) İyi ki etkinlikler var!
Aslında etkinliğin son katılımı 22 Eylül'dü ama bendeniz bu seneki ilk iftarı davetimi dün akşam verdiğim için biraz gecikmeli olarak yazıyorum. Olsun efenim geç olsun güç olmasın. :)
Evlendiğimden beri evimde misafir ağırlamak en büyük keyiflerimden biri. Özellikle de ramazanlarda. Geçen senelerde hafta içi dahil yoğun bir tempoda geçerdi iftarlarımız. Bu sene malum benim durumumdan dolayı eşim sayılı günlerde sayılı insanları istiyor. Neymiş çok yorulmayacakmışım :) Bende söz dinleyen bir eş olduğum için sadece hafta sonları alıyorum misafirlerimi. İlk misafirlerimde teeee ilkokuldan arkadaşlarım oldular.
Ne kadar tuhaftır dimi, insanlar en yakın üniversiteden arkadaşlarıyla görüşür. Hadi olmadı lisedekilerle. Bende durum epey değişik. İlkokul ve üniversite arası hiç yaşanmamış gibi sanki sayılı insan var haberleştiğim. Ama ilkokuldan çok güzel bir grubuz ve fırsat buldukça da görüşürüz. İşte onlarla beraber çok güzel bir iftar geçirdik dün akşam.

Ramazan Etkinligi

Masamız öyle çok çok kalabalık değildi belki ama ramazanın bereketindendir, herşey yetti de arttı bile. Ramazan sofralarına ayrı bir özeniyor insan. Ne de olsa gelen misafirlerin tüm gün bu saati bekliyor ve midelerine indirecekleri yemeklerin onların bu beklentilerini karşılaması gerekiyor. Elimden geldiğince karşıladığımı düşünüyorum herkes gayet karnı şiş bir şekilde masadan koltuklara geçtiğine göre :)
Şimdi gelelim menümüzde neler olduğuna;
E pek tabii yemekten sonra yenilen tatlılarda gayet çeşitliydi arkadaşlarım sayesinde. Neler mi vardı, durun bir sayayım :)
  • Çikolata soslu muhallebi (Zeynep'ten)
  • Kokoş kurabiyeler (Dilara'dan)
  • Künefe (Semih'ten)
Yani efenim sizin anlayacağınız epeyce bir yedik dün gece. Sanırım karnımın ağrsı ondan :)) Bu sofrada yer alan tarifleri sırasıyla vereceğim elbette, ama önce biraz ağzınızın suyunu akıtayım :) Bu arada sevgili arkadaşlarım dün gece hiç iş yaptırmadılar bana. Ya böyle misafire can kurban. Hep beraber bir giriştilerki işe görülmesi gereken bir haldi :) Canlarım benim, iyi ki geldiniz, iyi ki misafirim oldunuz!!!

18 yorum:

  1. Yaseminim, ne güzel bir masa olmuş öyle. Sohbeti, eğlencesi, kahkahası bol masaların daim olsun canım benim. Kocaman öpücükler benden sana.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık herşey harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. gulrizcim oyle guzel masalar kurarim ben :) guzel dileklerini aynen sana gonderiyorum canimm, operim cok!!!!!

    sagolasin pembeli, afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
  4. Dün akşamın misafirlerinden olarak söylüyorum ki herzamanki gibi Yaso yine yaptı yapacağını.Böyle güzel bir ziyafet bekliyordum zaten.En neyi beğendiğimi söyliyeyim mi???peynirli közlenmiş biber sarmasııııı..(Biberlerini yemesem de içi mükemmeldi)Sağol kan kardeşim ellerine sağlık.....

    DİDOOŞŞŞ

    YanıtlaSil
  5. Yasemin'cim sofran müthiş , yemekler nefis,sen zaten süpersin. Ellerine sağlık. Allah kabul etsin. Bebişinin cinsiyeti belli oldumu? merak ettimde. Sanki oğlanmış gibi içime doğdu. Öpüyorum seni, sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Yasemin şekerim;
    Sofran çok şık, tabakların sunumun bayıldım harika. Senin özel durumun olmasa ben kendimi zorla davet ettirmeyi bilirdim ama neyysee, seneye inşallah:)
    Bu sefer yemeklerin hepsi de banko.!:) Hiç sevmediğim bir şey yok, hepsine bayılırım. Ellerine sağlık, inşallah her zaman böyle keyifli sofraların olur canımın içi.

    YanıtlaSil
  8. Hmmmm, ne guzel bir sofra ) agiztadila nce guzel sofralar diliyorum,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Yasemincim, menü, masa, sumun harika, ellerine sağlık
    Sevgiler cimcimecim

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Yasemin,
    Harika bir sofra ve leziz yemekler le hazırlanmışsın.Yanında bir devsenin o güzel sohbetin ve kahkahaların olunca değmeyin keyfinize..))Ağız tadınız ve keyifli sofralarınız bol olsun.

    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  11. Canım sofra da yemekler de çok güzel görünüyor:) Yemek takımlarına bayıldım:) İftarda insan zengin bir sofra istiyor değil mi; Önce gözümüz doyacak yani:) Öptüm canım:)

    YanıtlaSil
  12. Yasemincim , sofran kadar resimlerde süper..Hakikaten kenardan aktı ağzımın suyu :) Ellerine emeğine bin sağlık..Daha nice bol sohbetli sofralar...

    YanıtlaSil
  13. Yaseminciğim,
    ellerine sağlık ne güzel yiyecekler canım çekti görüntüsünden bile. sevgiler

    YanıtlaSil
  14. didosum sizi agirlamak benim icin her zaman keyif biliyorsun ;) gene gel beklerim dort goslen!!! afiyetler olsun kanim kardesim operim!

    ebrucum, sagolasin afiyetler olsun.. bir oglum olacak Allah in izniyle.. aynen icine dogdugu gibi :) bi muneccimlik seziyorum sende :D optum!

    sevdacim, afiyetler olsun! nice guzel sofralarda sende yer alasin insallah!

    mugecim senin zorla davete ihtiyacin yokki, ayarliyalim bi gunde goruselim yaw su beylerde kaynassin artik! cok sukur bu sefer tutturdum yemeklerde yaw! sanada bisey begendirmek ne zormus :P optum cok cok!

    lamacim, ayni guzel dilekler senin icinde! afiyetler olsun!

    selam neslicim, afiyet olsun efem! her zaman bekleriz :P

    selam gul, en guzel sofralarda yer alasin insallah! afiyetler olsun!

    seblacim, sorma ya en zoru gozu doyurmak zaten :) yoksa karin dedigin cabuk doyuyor zate :) ramazani bundan cok seviyorum gozlerede ziyafet! afiyetler olsun canim!

    burcincim dur agzinin sularini topliim, al bakem su peceteyi :) sonrada buyur sofraya oyle uzaktan olmaz yakindan bakmak lazim :) resimler biraz aceleye geldi ama yinede fena degiller, begenmene cok sevindim! operim!

    YanıtlaSil
  15. Yasemin, kırmızı biberli sarma hoşuma gitti benim de. Ben biberini de yerim ama. Senin ve yardım eden herkesin eline sağlık. Annemizi yormayalım değil mi?
    Sevgiyle, Nane Limon

    YanıtlaSil
  16. canim munevver ablacim vallahi zaten aslinda biberiyle guzellesiyor onun lezzeti :) afiyetler olsun! vallahi yormadilar hic Allah hepsinden razi olsun :)

    YanıtlaSil
  17. Yemeklerin tamamına uzun uzun baktım.Acıktım mı ne:)))
    Ellerine sağlık Yasemin.

    YanıtlaSil
  18. beyhancim kiyamam sana ya.. sabir sabir :) her sabrin sonu selamettir :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin