18 Eylül 2007 Salı

Çook Çikolatalı Gül Muffinler

Gul Muffinler

Pasta Malzemeleri açıldığından beri durmadan girip girip bakıyorum yeni birşeyler varmı diye. En son girdiğimde bir de ne göreyim sevimli mi sevimli mini mini muffin kalıpları gelmiş. Hemen dönen gözümle siparişimi geçtim. Tabiki birde hazır alışverişe başlamışken silikon 12 li muffin kalıplardanda aldım. Şöyle doya doya bol bol muffin yapabilmek için. Evdeki kalıp bolluğu sadece büyük boy kekler için olunca insan minyonlarına ihtiyaç duyuyor. Yani tamamen ihtiyaçtan yoksa kalıpların sevimli cazibesine aldanmış değilim :)). Sağolsunlar o kadar çabuk teslim ediyorlarki siparişlerini hazır heveslenmişken hemen kullanabiliyor insan ki ben de öyle yaptım. Kalıplarım gelir gelmez hazır Rusya'dan misafirlerimde gelmişken onlara şöyle mini mini kekçikler yapayımda mideleri bayram etsin dedim. Ve bu sevimli muffincikleri yaptım. Öyleki birer lokmalık olan bu lezzetin yapılması 5 dak, pişmesi 10 dak ve yenmesi sadece 15 dak sürdü :)). Muffinler hakkında daha fazla konuşmadan artık tarife geçeyim barii...

Malzemeler
  • 150 gr un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 40 gr şeker
  • 120 ml süt
  • 50 gr yağ
  • 1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı
  1. Kuru malzemeleri; un, kakao, kabartma tozu ve tuzu genişçe bir kaba eleyin.
  2. Yumurta, şeker, süt ve yağı ayrı bir kapta karıştırın.
  3. Kuru ve ıslak malzemeyi birbirine karıştırıp bir kaşık yardımıyla karıştırın. Muffin yapmanın sırrı malzemeyi çok karıştırmamaktan geçiyor. Yani normal kek yapar gibi çırpmıyor sadece malzemelerin birbirine karışmasını sağlıyorsunuz. Bol topaklı olması sizi rahatsız etmesin.
  4. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testinden başarıyla geçene kadar pişirin. Ben 15 li mini gül muffin kalıbı kullandım. Karışım fazla gelince birde normal muffin kalıbı kullandım.
  5. Pişen muffinleri kalıplarından çıkarmadan önce bir süre dinlendirip sonra kalıplarından çıkarın ve yine tel bir ızgara üzerinde dinlendirin.
Gul Muffinler Firinda

Afiyet olsun...

14 yorum:

  1. Şekerim senin bu muffinlerde pek yorgun oluyor demekki, yaparken aklımda olsun, çıkınca dinlendir, ızgarada dinlendir.:))
    Ama var ya ne diyim, fırının içindeki resim çok başarılı, koku veriyor resmen ekrandan, ellerine sağlık minik kuşum:)

    YanıtlaSil
  2. yasemın hn merhaba... sıtelerı gezerken uğradım sıze de..ama bu muffıncıklerı cok basarılı görunce sessız kalmak ıstemedım..elınıze sağlık

    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  3. Bu muffinleri bire bire tatmis biri olarak ve su anda Ramazan in verdigi hal ile resimlere bakip soole bi yutkundum..(iftardan sonra
    direk bi cafeden muffin alir yerim)
    Hatirladigim 10 dk da 7 tane yemistim..Yaklasik 1 aydir bu tarifi bekliorduk,sonunda geldi..Simdi sira aynisini yapip Yasemine durumu anlatmayA kaldi..
    coook lezzetliydi ellerine saglik aslan cimik..

    Yucel

    YanıtlaSil
  4. Yasemin'cim elin Ruslarına varda, bize yokmu bu muffinlerden!
    Ellerine sağlık, çok güzeller çok.
    sevgiler, öptüm...

    YanıtlaSil
  5. Vatana millette özelliklede blog camiasından bizlere hayırlı uğurlu olsun yeni kalıpların..Yeni yeni tarifler bekliyoruz yeni kalıplarından çıkma haberin olsun , bir muffinle kandıramazsın biziiiii !! Ayrıca muffinler çiko çiko koktu karnımın acıktığı şu saatlerde..Ellerine kollarına sağlık

    YanıtlaSil
  6. selam mugecim, sorma cok yoruluyorla bildigin gibi degil :) ondan iyi dinlendir ki lezzetlerine lezzet katilsin :) efet o resme bende bayildim, her bakisimda kosarak eve gidip muffin yapasim geliyor, operim canim!

    selam fidan hnm, ne iyi yaptinizda ugradiniz boyle sesinizi daha sık duyarsam dahada iyi yapmis olacaksiniz, afiyetler olsun!

    cimigim, vallahi yasik size bea! ira'ma da selam et, bakalim bizim hamarat rus gelin benim kadar basarili olacakmi ;) ama genede siz gelin gene ben size daha ne turlerini yapicam bu muffinciklerin :D

    eprucum askolsun, elin ruslarina olurda sanada olmazmi, hemen gonderiyorum :) operim..

    burcincim selam, vallahi oyle ne hayirli bi is oldu bu kaliplar. dur daha da almayi dusunuyorum :) o zaman cok daha faydali bir vatandas olacagim bu diyarda :D ne de olsa vatan sagolsun! afiyetler olsun efem!

    YanıtlaSil
  7. yasemincim biliyorum o kalıpları bendede 6lısı var aman ne güzel bir görüntüdür ne güzel bir lezzettir.ellerine sağlık çooook güzeller.

    YanıtlaSil
  8. bu kalıplar çok şirin gerçekten.Benimde dün bir kaç siparşim oldu aynı siteden ..Heyecanla bekliyorum bakalım :)

    Eline sağlık canımm

    YanıtlaSil
  9. selam yesimcim afiyet olsun!

    selam oyacim, gercekten cok sevimli kaliplar ve guzel seylerde cikiyor ortaya. eminim senin siparisinde seni memnu eder. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  10. yasemincim nefis olmus bu guller hemcikolata hemmuffin hemde gul gibi :D elleri dert gormesin canim

    YanıtlaSil
  11. selam ninocum :) afiyetler olsun, gorundukleri kadarda lezzetliydiler emin ol ;)

    YanıtlaSil
  12. Yasemin! I cooked these muffins. It was great! Yucel likes and my mother likes 8) Thank you!!!

    YanıtlaSil
  13. merhaba yasemin hanım.sitenizi dolaşırken muffinlerinizi gördüm gerçekten çok güzel görünüyorlar.muffin kalıbı hangi markanın?

    YanıtlaSil
  14. merhaba Tugba hanım, çok tesekkurler begeniniz için. kalıpları yazıda da bahsettiğim gibi www.pastamalzemeleri.com adresinden satın almıştım. ayrı bi markası yoktu üzerinde..
    gorusmek uzere..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin