2 Mayıs 2007 Çarşamba

Tereyağlı Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavi

İlk bulgur pilavı tarifimi sevgili babamdan almıştım. Ben bildim bileli bizim evde bulgur pilavını hep babam yapar. Bu konuda onun eline kimse su dökemez, annem bunları okuduğunda bana kızacak sanırım. :) Ama annemin pilavının tadı da bir başka olur canım aaaa.. Tabii ben biraz kendi usülümü de kattım ortaya harman bir pilav çıktı. İsterseniz salça ve kuru soğan tercih edebilirsiniz ama ben bu şekilde taze soğanla daha çok sevdim. Şimdi geçelim bu güzel pilavın tarifine..

Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 4 adet taze soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz
  • pul biber
Yapılışı
  1. 2 yemek kaşığı tereyağ geniş bir tencerede eritilir.
  2. Taze soğanlar küçük halkalar halinde doğranır. Ve tereyağının içinde kavrulur.
  3. Bulgur soğuk su ile yıkandıktan sonra suyu süzülüp tencereye eklenir. Çok az kavrulur.
  4. Kaynar su ve arzu ettiğiniz kadar tuz ilave edilip bir kere karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Tüm suyu çekene kadar pişirilir ve hiç karıştırılmaz. Tüm suyu çektikten sonra bir lezzet testi yapılır eğer bulgurlar iyi pişmişse altı kapanır. Daha diri haldelerse çok az kaynar su ilave edilebilir. Üzerine peçete örtülerek kapağı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Ya da babam gibi genişçe havlu bir bezle tencereyi sarıp dinlendirebilirsiniz ;)
  5. Servis yapmadan önce kalan 1 kaşık tereyağ eritilir pul biber kızdırılır ve pilavın üzerinde gezdirilir..
Afiyet olsun...






Uzman Tv ile yapılan çekimlerden birinde canlı canlı bulgur pilavının yapımını anlatmıştım.. Ee okumaktan yorulduysanız izleyebilirsiniz :) Lakin çekimde ölçülerim yazılı tarife göre daha az.. Ayrıca tavuk suyu ve domateste ilave ediyorum. Her iki şekilde de uygulayabilirsiniz. Tercih size ait..



Demleme aşamasını ayrı bir çekim olarak hazırladık.. Onun da videosu burda.. İyi seyirler..



Afiyet olsun..

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.Bizim evde de çok sevilir bulgur pilavı..Selam ve sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun canim :) sevmeyen yoktur heralde bulgur pilavini, ya da en azindan ben gormedim :D

    YanıtlaSil
  3. Yasemin merhaba,

    Nasılsın? Umarım iyisindir. İyi haftalar diliyorum. Bu arada bulgur pilavın çok leziz gözüküyor. Eline sağlık. Benim babam da çok güzel yapar;)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. selam sebla :) iyiyim canim sagolasin.. herkese hayirli haftalar olsun.
    gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık demek isterdim ama tarifte yanlış olan birşeyler var bence bidaha kontrol et tarifi ben kafadan yapsam daha lezzetli olurdu bide çıkıpta övünme burda

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık,bugün öğle yemeğinde denedim ve nefis oldu,ilk defa taze soğanla pişirdim,çok lezzetli bir pilav çıktı ortaya,bulgur sevmeyen eşim bile çok beğendi,tarifi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
  7. yanlış olan bir seyler var diye yazıpta geçme kardeşim,yanlış olanı söyle,kaynar su kafanızı karıştırmış olmasın sakın:)

    YanıtlaSil
  8. sitenize ilk girişim, tarifin babanıza ait olması ve taze soğanlı olması ilgimi çekti. Hemen denedim ve süper oldu. Paylaştığınız için tşk.
    Derya

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin