8 Mayıs 2007 Salı

Fırında Yumurta

Firinda Yumurta

Yumurtayı farklı şekillerde pişirmiştim ama fırında hiç, bu da bir ilk oldu. Tarifi Remix den almıştım. Ama o kadar pratik ve kolay birşeyki artık tariften uzaklaşıp kendim istediğim malzemeleri karışıtırıyorum içine. Aslında tamda ölçü vermek biraz zor ama ben size kendi uyguladığım halini anlatacağım. Hafta sonu kahvaltıları için vazgeçilmez bir keyif olan yumurtayı bir de böyle deneyin ;)

Malzemeler (4 kap için):
  • 4 yumurta
  • 2 taze soğan
  • 4 tatlı kaşığı krema
  • 2 tane normal boy sosis
  • tereyağ
  • tuz
  • kara biber
  • kekik
  • pul biber
Yapılışı
  1. Soğanlar ve sosisleri küçük küpler halinde doğrayın. Tavada az yağ ile sosisler hafif pişene kadar çevirin.
  2. Dört tane porsiyonluk sufle kabını tereyağ ile yağlayın.
  3. En alta sosis ve soğanları 4 kaba bölüştürün. Her kaba birer tatlı kaşığı kremadan ilave edin. Üzerlerine baharatları arzunuza göre serpiştirin.
  4. Her kaba birer yumurta kırın ama yumurtanın sarısı dağılmasın ortada bütün halinde kalınca daha estetik görünüyor.
  5. Üzerine birer küçük parça tereyağ koyun.
  6. Geniş ve derin bir borcama sufle kaplarını koyun. Kapların yarısına kadar su koyun. (Not:Suyu borcamın içine koyun. Yumurtalı karışıma su eklemeyin.) 180 derecede fırında 15-20 dak. pişirin. Kapların içindeki yumurtalar suyun kaynamasıyla pişecekler ;). Aslında kıvamı size kalmış, yumurtayı sulu yemek isterseniz daha kısa süre de pişirebilirsiniz.
  7. Piştikten sonra üzerini ince kıyılmış maydanoz veya nane ile süsleyebilirsiniz...
Afiyet olsun....

14 yorum:

  1. mutfakta hoş seda8 Mayıs 2007 10:16

    Değişik bir fikir ellerinize sağlık denemek lazım

    YanıtlaSil
  2. seda afiyet olsun :) mutlaka dene pisman olmayacaksin..

    YanıtlaSil
  3. Yasemin , başlığı okuyunca nasıl yani dedim .. tarifi okuyunca çok beğendim. eline sağlık ..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Haftasonu kahvaltısına deneyeceğim yeni sufle kabımla, eline sağlık
    Neslihan
    www.alacarte-neslos.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. afiyet olsun nur ve neslihan :) muhakkak denemelisiniz.. simdiden ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  6. Yasemin! It was very tasty!!!!! I still remember this breakfast! ;) We will try to cook it here in Moscow! Ellerine saglik!

    Yucel Ira

    YanıtlaSil
  7. thanx! i started to translate my site to english just for u ;) therefore u can make very nice recipes to Yucel ;) cu!

    YanıtlaSil
  8. Yasemin ben de merak ettim, tarif çok güzel hele de pazar kahvaltısı için güzel bir alternatif, denenecekler arasına girdi bile,sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir tarife benziyor,ellerine sağlık canımm...

    Selamlar.....

    YanıtlaSil
  10. tesekkurler yesim ve serinmavi simdden afiyet olsun :) pazar kahvaltisinda kulaklarim cinliyacak demekki ;)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. su koymadan da olur gibi geldi bana, ne dersin yasemin???

    YanıtlaSil
  12. selam lama :) suyu pisecek olan kaba koyuyosun yani yumurtalarin icinde degil .. sanirim orda benim bi yanlis anlatimim var..

    YanıtlaSil
  13. İyi pazarlar. Ben öğrenciyim doğal olarah her malzeme elimde pek olmuyor :) ama hep mutfağıma birşeyler katıyorum. yemek yapmaktan zevk duyuyorum. ve sabah ne yapsam derken sizin bu tarifinizi buldum şuan krema elimde yok onun yerine ufacık küp patates koydum umarım güzel olur ama evime gittiğimde kreme ile yapıcağım. :) Tekrardan teşekkürler.
    Yiğit ŞİRİN

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Yiğit, o şekilde de güzel olur eminim. Ancak patateslerin pişmeme ihtimali olabilirmi diye düşünüyorum.. Nasıl bir netice aldığını bildirirsen memnun olurum :D Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin