19 Ekim 2010 Salı

Mantarlı Muska Böreği

Mantarlı Muska Böreği

Pratik, kolay, lezzetli.. Üçü birarada.

- Hımm sabah kahvaltısında ekmek peynir beni kesmez yahu bir börek olsa da yesek..
- Ayy saat beşe geliyor karnımda da guruldadı şimdi çayın yanına bişeyler olsaydıı...
- Ooo yahu madem akşam misafirliğe geleceksin bu saatmi haber verilir ben şimdi ne hazırlayacağıım....

dediniz... tabiki bunlar benzeri durumlar için, lezzetten ödün vermek istemiyorsunuz ayrıca şöyle havalıda bişeyler yapalım dediniz.. Napıosunuz?? Mantarlı börek yapıosunuz :))) Sonrada yanına çay demliyorsunuz, şöyle şık bir tabakta kibar peçetelerle ikram ediyorsunuz..

Mantarlı Muska Böreği

İç harcını bir kaç gün önceden hazırlayıp dolapta bekletebilir, servis edeceğiniz gün yufkayla buluşturup pişirebilirsiniz..

Malzemeler
  • ½ kg mantar
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru sogan
  • Tuz, karabiber
  • ½ demet maydanoz
  • 5 adet yufka
  • Ayçiçek yağı
  • Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Yapılışı
  1. Mantarları enlemesine ikiye kesip ince ince kıyın. Yarım ay şeklinde olacak küçük küçük değil.
  2. Soğanı da yarım ay şeklinde (piyazlık) ince ince doğrayın.
  3. Biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Maydanozu incecik kıyın.
  5. Teflon bir tavada soğanları az yağ ile soteleyin. Yumuşayıp rengi dönünce mantar ve biberleri ilave edip kavurun. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Mantarlar iyice yumuşayınca ocağın altını kapatıp kıydığınız maydanozları ilave edin.
  6. Her bir yufkayı uzun ve geniş seritler halinde kesin. Şeritleri fırça yardımıyla yağlayın. Yufka şeritinin bir kenarına iç harçtan 1 yemek kaşığı koyun. Sürekli üçgen kalacak şekilde muska sarar gibi yufkayı sarın.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  8. 180 derece fırında 30 dakika altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Tarifim Lezzet Dergisi Şubat 2010 sayısında yayınlanmıştı. Hani oldu da dergiyi alamadıysanıza bu da size hediyem olsun :)

Lezzet Şubat 2010 - Mantarlı Muska Böreği ve Anneanne Kurabiyesi

19 yorum:

  1. çıtır çıtır çok lezzetli bir börek olmuş
    ellerine sağlık Yasemin

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel gozukuyor Yasemin Hanim...

    Sizi uzun zamandir takip ediyorum, bir kac sevdigim blog sayfasi ile birlikte...

    Bildigim kadari ile muhendissiniz...Merak ediyorum, ayrica full zamanli calisiyor musunuz? Yoksa su an sadece Ozel Pastam ve bu blog sayfanizla mi ilgileniyorsunuz?

    Hala calisiyorsaniz supersiniz:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Yasemin'im. Tamam tarif senden madem, kibar peçete almaya gideyim ben :)

    YanıtlaSil
  4. Ben tabaga bayildim. Boreklerde nefis gorunuyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. çoook şükür yani sonunda paylaştın adaşcım. ben dergide gördüğümden beri sanırım abartmıyorum en az 10 defa yaptım bu böreği. her defasında da kafama göre değiştirdim kattım karıştırdım sonuç hep mükemmel oldu. bir yiyen bir daha yiyor. eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çok güzel ve lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. sebebi ne olursa olsun çok güzel bir börek olmuş
    sağlık ve esenlikler
    seval

    YanıtlaSil
  8. vallahi harika bende bayılırım mantarlı böreğe. ellerine sağlık yasemincim..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yemek bloglarında çok olur:"Çok lezzetli görünüyor".İnan ki ben ilk kez böyle bir yorum yazıyorum,ama bu gerçekten çok çok lezzetli görünüyor.Eşim asla mantar yemez ama ben bu böreği mutlaka yapacağım.Sanki bu sefer yedirebilirim gibi geldi.
    özlem

    YanıtlaSil
  10. Börek çıtır çıtır ben mantar sevmem ama farklı iç ile de yapılabilir
    Ellerine sağlık,benim de börekten çok tabakta kaldı gözüm :P maşallah

    YanıtlaSil
  11. Yasemin hanim merhaba,
    Su bloglar yarisiyor yarismasi ile ilgili sizi uyarmak istedim. Agustos ayindan beri bu yarisma gundemde ama hic gerceklesmiyor. Birileri ya eglenmek ya da ne islerine yariyorsa "tik" almak icin duzenledi bunu sanirim. Ben de blogumu 1 Eylul'de olmasi beklenen yarismaya dahil etmistim, 1 Eylul'de yeterince basvuru olmadi diye 1 Ekim'e uzatildi. 1 Ekim oldu o zaman da hicbir aciklama yapilmadan 1 Araliga uzatildi...Umarim siz ve digerlerinin bekledigi gibi 1 Aralik
    ta olur ama benim hic umudum yok.Erisebilecegimiz bir adresleri bile yok.
    Bu arada blogunuzu severek takip ediyorum, hersey cok guzel duruyor, ellerinize saglik.
    Sevgiler,
    Asuman

    YanıtlaSil
  12. acaba muska böreğini hazırladıktan sonra pişirmeden veya pişirdikten sonra buzlukta bekletsek olurmu.

    YanıtlaSil
  13. asuman haklısın valla bende kıllandım iice... kaldıriim en iisi ben bunu..

    börek pişmeden saklayabilirsiniz ama piştikten sonra olmaz. çünkü pişer pişmez tüketilmesi lazım. ertesi güne bile sönmüş oluyor...

    YanıtlaSil
  14. Yine nerelerdesiniz kuzum ??
    Özlettiniz. Semra

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık yasemin...

    YanıtlaSil
  16. HER SEYE KADIR OLAN YUCE ALLAH, BIZLERI, DOGRU YOLDAN VE SEVDIKLERIMIZDEN AYIRMASIN! HAYIRLI VE BEREKETLI KURBAN BAYRAMLARI DILEGIYLE

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize saglik Yasemin hanim. Diger tum tarifleriniz gibi buda harika gorunuyor. Bu ay blogumda Alerjik olmayan tarifler basliginda bir etkinligim var. Ziyaret edip guzel tariflerinizden biriyle katilirsaniz cok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  18. merhaba,Yasemin. bu böreği yapmak o kadar istiyorum ki, ama kafamı karıştıran olay - yufkayı şeritlere kesip sonra muska şeklinde sarmaktır.. bunu biraz daha açar mısın? tam anlayamadım galiba..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin