26 Aralık 2009 Cumartesi

Süslü Çikolatalı Truff

Cikolatali Truff

Ne zamandır yapmak istiyordum truff... Sürekli ertele ertele... Acaba doğru tarif nedir acaba becerebilirmiyim? Ya tutmazsa o kadar çikolata krema ziyan olurmu.. Sonunda beni itekleyen nokta gelen truff siparişi oldu :D
Hahaa.. Ne kadar enteresan değilmi? Yani hiç truff yapmamış bir insanım ve truff siparişi alıyorum :D Kendine güvenin bu kadarı!

Cikolatali Truff

Ve sonuçtanda görüyorumki bir kere daha kendim kendimi yanıltmadı :D. Gerçekten harika bir truff oldu! E bunda sevgili Bahanem Müge ve Pastacı Burcu'nun haklarını yemek olmaz..
Bahanemin sayesinde bu siparişi yaptım. Tarifide Burcu'dan aldım.. Komple bir ekip çalışması oldu diyebiliriz.. Teşekkürler hanımlar!!!

Cikolatali Truff

Yani aslında o kadarda panik yapmama gerek yokmuş. Gerçekten püf noktalara dikkat ederseniz sizde harika trufflar elde edebilirsiniz..
Ben tarifi Burcu'dan aynen uyguladım. O'nun harika tarifi ve resimli anlatımını incelemek için mutlaka sayfasına uğrayın derim...
Ee madem önümüz yılbaşı o zaman bu trufflarda yılbaşı temasına uygun olarak yeşil, kırmızı ve beyaz renklerle süslendiler. Eğer sizde benim gibi yoğun çikolata tadını seviyor üstelik bu renkli şekerlerin kıtırlığından hoşlanıyorsanız.. İşte bunlarda rengarenk yılbaşı truffları..

Yılbaşı Temalı Cikolatali Truff

Malzemeler (yaklaşık 50 adet standard boy truff elde etmek için)
  • 200 gr bitter küvertür çikolata
  • 200 gr sütlü küvertür çikolata
  • 2 paket krema (400 ml)
  • Arzu ettiğiniz miktarda kek kırıntısı (aşağı yukarı 500 gr kullandım)
Yapılışı
  1. Kek kırıntılarını elde etmek için daha önceden traşladığım yoğun çikolatalı pandispanyaların artan parçalarını rondodan geçirdim. Aşağı yukarı 500 gr kadar kek kullandım. Kekli truffların tadı daha çok hoşuma gittiği için ben miktarı bol tuttum.
  2. Küvertür çikolataları küçük parçalar halinde doğrayıp geniş bir karıştırma kasesine alın.
  3. Kremayı bir sos tenceresinde dibinin tutmamasına dikkat ederek kısık ateşte ısıtın. Dikkat edin kaynamasın. Hemen yanabiliyor. Isıtırken karıştırmanızda fayda var.
  4. Isınan kremayı çikolataların üzerine döküp tel çırpıcı ile çikolata eriyene kadar karıştırın. Tüm çikolata sıvılaştığında karıştırmayı bırakın.
  5. Çikolatalı kremaya kek kırıntılarını ilave edin. Bir spatula ile tamamının karıştığına emin olana kadar karıştırın.
  6. Oda sıcaklığından karışım sertleşene kadar yaklaşık 3 saat bekletin. Bu arada arasıra gidip altüst edin. Ama çok da gerekli değil.
  7. İyice soğuyup sertleşen truff hamurunu buzdolabına kaldırın. Bir gece buzdolabında dinlendirin.
  8. Ertesi gün arzu ettiğinizi süslemeleri (toz fıstık, hindistan cevizi, elenip inceltilmiş kakao... ) ayrı tabaklara koyun. Minik çikolata kağıtlarını tezgaha hazırlayın.
  9. Truff hamurundan bir tatlı kaşığı alıp elinizle hafif yumuşattıktan sonra yuvarlayıp istediğiniz süslemeye batırıp daha sonra kağıda koyun. Bu şekilde aşağı yukarı 50 adet truff elde ediyorsunuz. Siz boyutunu daha küçük ya da daha büyük hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...

22 yorum:

  1. Canım bende çok severek yapıyor ve tabii yiyorum süslemeler harika ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ama ama ben buna bayıldım enfes birşey tebrikler ellerin dert görmesin:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    bende oğlumun doğumgününde denemiştim. Aslında sizin gibi tecrübeli ve harika şeyler pişiren bir bayanın truff yaparken neden bu kadar endişelendiğinizi anlamadım. Bana göre ne yapsanız süper olur gibi geliyor. Pek çok tarifimi sizden ve hünerli bayanlardan alıyorum hepsinden de çok memnunum. Teşekkür ederim. Harika görünüyorlar. Bu süsleme şekerleri nereden alıyorsunuz merak ettim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Blog zaten güzel,bu toplarla taçlandırmışsın.Ellerine sağlık.Sevgilerrrrr.

    YanıtlaSil
  5. adaşcım harika olmuşlarç sen neler yapıyorsun yaa truff nedir senin için. benim korkmadan yaptığım tek şey diyebilirim. bayramlarda seyranlarda ikramlık ve hediyelik. seninkiler de harikala.

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK ENFES BİR GÖRÜNTÜ

    YanıtlaSil
  7. Harika gozukuyolar ye beni diyolarya : )

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Yasemin Abla. Bugün ben de truff yaptım. Senin ki kadar cazibeli olmadı ama tadı pek güzeldi.

    Öpüldün,
    Canan

    YanıtlaSil
  9. Bunu yaparsam kimseyle paylaşmam, oturur hepsini birrrr güzel yerim.:)))
    Ben de Pelit'in Tarçınlı Truff'ının hastasıyım. Tarife tarçın eklesem benzetebilirim diye düşünüyorum. Deneyelim bakalım.

    YanıtlaSil
  10. yasemin hanım bunları hazır keklerle de yapabilir miyiz acaba?topkek,popkek,dankek,peki... ?
    aynı sonucu verir mi.cevabınız için teşekkürler

    defne

    YanıtlaSil
  11. Evinizden pasta,börek,çöreğin eksik olmadığı,kalbinizin tatlı anılarla dolacağı,sağlığınızın tam kıvamında olduğu,cebinizin tıkır tıkır para kaynadığı,neşenizin kulak memesi yumuşaklığında olduğu ,birseninmutfagi.com 'u ziyaret etmediğiniz bir gününüzün bile geçmediği bir yıl diliyorum....

    Afiyetle kalın Birsence'de kalın...

    YanıtlaSil
  12. Umutlar sarsın dört bir yanınızı mutluluklar serpilsin etrafınıza yeni gelen yıl size ve sevdiklerinize sağlığı , huzur u sunsun her daim.
    MUTLU YILLAR
    Sevgilerle … SeViL :…

    YanıtlaSil
  13. Canım Yeni Yılın bir önceki yıldan daha bereketli sağlıklı ve huzurlu geçmesi dileği ile

    Sevgiler Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Bu tarifi ben de uyguluyorum ama nedense truffları servise sunduğumda altındaki kağıda yağ bırakmış oluyor.Bu görüntüden hiç hoşlanmıyorum sebebi ne olabilir acaba?

    YanıtlaSil
  15. bayildim bayildim, sabah sabah yemek istiyorum simdi onlardan...ama nerdeee!!
    ellerine saglik, ben sadece bakmakla yetiniyorum bunlara :(
    yeni yilin, kutlu, mutlu, huzurlu ve de saglikli olmasini diliyorum...

    YanıtlaSil
  16. Senin gibi bende çok truff tarifi aradım ama güvenedim açıkçası senin tarifini görünce resmen balıklama atladım..
    Yapıp blogumda yayınladım senin kaynak gösterdim şeker emeğe saygi :)
    öpüldünüz

    YanıtlaSil
  17. Yasemin, harika görünüyorlar! ben de ne zamandır yapmak istiyorum ama her ayaklandığımda artmış kek olmadığını hatırlıyorum :))
    bir daha ki sefere bir kaç dilim keki hemen buzluğa atıcam.. :)

    YanıtlaSil
  18. Görüntüsü harika tadı da öyledir ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. renkli renkli ne kadar güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  20. merhaba Behiye tesekkurler..

    Rumma ciddi tadlari gorunduklerinden guzel :D tesekkurler...

    Selam Aysegul, artirmasan bile git marketten topkek falan al onunla yap :D:D ama mutlaka yap!

    Selam Asuman, sayfanda gordum harika gorunuyorlar, ellerine saglik! bana guvendigin icinde tesekkurler!

    selam Aysegul, valla sabah ogle aksam farketmez.. olsa surekli yerim :D ne olacak bu halim bilmiim :D::D

    Merhaba hilal, enteresan.. bazi tariflerde yagda kullaniliyor ama ben kullanmadim. ve benimkilerde o sekilde bi yag birakma sorunu olmadi.. acaba kullanilan cikolata ile ilgili olabilirmi.. marketlerdeki cikolatalarin yag oranlari yuksek. onun icin kuvertur cikolata kullanmani onerebilirim. birde o sekilde dene istersen...

    birsen, sevda, betul sizede mutlu yilllaaaarr!!

    merhaba Defne, elbette market kekleriylede yapilabilir. ev keki kadar lezzetli olmayabilir belki ama ben o keklerin tadini da seviyorum :D

    meralcim annemden duydumki haria seyler cikarmissin ortaya.. ee ne zaman yiyecegim senden bunlari :D

    canancim, tadi guzel olsunda, goruntuyude toparlariz bi ara :D

    hulyacim tesekkurler!

    tesekkurler fikriyee!

    adaş sorma ya luzumsuz bi panikmis benimkisi :D:D:D

    tesekkurler annemineli :D

    deryacim sorma bende gereksiz panik yapmissim :D ama bundan sonra bi dunya farkli versiyonla cikacagim karsiniza :D bana guvendigin icinde cok tesekkurler!

    tesekkur esra!

    tesekkurler deryaccim!

    YanıtlaSil
  21. yasemin hanım merhaba. ben bir acemi blogcu (Denizanası mutfakta)olarak truff tarifinizi görür görmez denemek istedim ve denedim sonuç muhteşem.. bir arkadaş davetine şık bir sunumla götürdüm aldığım övgülerin yarısı da sizin.ellerinize sağlık ki daha nice güzel tatlara imza atın. sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,ben Gül.
    Görüntüye aşık oldum sanırım.Lezzetinin de görünümünden kat kat daha iyi olduğuna eminim,ellerinize sağlık. :)
    Aynı şekilde bende yapıyorum fakat süsleme konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum.Örneğin sizin yılbaşı süslemelerinize hayran kaldım.O tür malzemeleri nereden temin edebilirim? Bu konuda yardımcı olabilirseniz şayet çok memnun kalırım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin