18 Eylül 2008 Perşembe

Sencer Paşa Mutfakta

Efenim gördüğünüz üzere paşamızda annesinden sonra mutfağa girdi. Artık malum sadece anne sütü bizimkini doyurmaya yetmiyor. E bizde ne yapıyoruz kahvaltısından çorbasına , muhallebisinden yoğurduna doyuruyorda doyuruyoruz beyimizi. Kitaplarda dediğine göre bebişlerin mama sandalyesinde beslenmesi ve kendi kendini beslemesine teşvik edilmesi gerekiyormuş. E bende bunu bi deniyeyim dedim karşıma bu görüntüler çıktı. Yani aslında beslenen sadece paşam değil aynı zamanda masası, önlüğü ve hatta kıyafetleri bile mamanın tadına baktı. Haa bu arada ellerine bulaşan mamanın kaşlarında kirpiklerinde ve hatta saçlarındada yer aldığını söylemesem olmaz. Her mama saatinden sonra lavabonun altına kafasını sokarsanız bence sorun yok ki ben öyle yaptım. Ama derseniz ki yahu çocuk her mamadan sonra yıkanırmı o zaman siz yinede ona bulaştırmadan kaşıkla besleyin derim. He hee..
Artık paşamı mutfakta sandalyesine oturup bende yemeklerimi rahat rahat yapabiliyorum. Bu arada O'da eline verdiğim içinde mama olmayan kapkacakla tam tum sesler yapıyor.. Ne kadar güzel müzik eşliğinde yemek hazırlamak :) Herkese şiddetle tavsiye ederim...

11 yorum:

  1. Yine de maşallah Sencer'e, gördüğüm kadarı ile mama sandalyesi temiz kalmayı başabilmiş, bizimki bir de saolsun bana zorluk çıkarmayıp ağzını mamasını yedirdiğim yastığa sürüp temizliyor :) Dikkatimi çekti, resimde mi öyle çıkmış acaba mama baya sarı renkli geldi, ne yediriyordun?

    YanıtlaSil
  2. henuz arkasina donup bulastirmayi basaramdi sadece kolcaklar mama oldu :) bende ilk yastikya yediriyodum kilif falan perisan oluyordu. mama sandalyesi yine daha iyi. kabak, havuc, patates, taze fasulye, pirinc :) boyle bir karisim.. birazda zeytinyag. boyle bir karisim epey sari oluyor nedense :)

    YanıtlaSil
  3. Ateşle barutu yanyana koymak büyük cesaret doğrusu :) Eee bebeğin annesi yemek hastası olunca oğlunun da farklı olması beklenemezdi.Yakında o da blog yazmaya başlar artık :D Sencer Paşadan Seçme Mamalar... :D

    YanıtlaSil
  4. kurban olurum ona ben ya,şimdi aklıma oğluşumun bebekliği geldi.ilk ek gıdalara geçtiğimizde biz de aynı sahneleri yaşadık.oğluş mama sandalyesinde agu yapar ben de şarkılar söyleyip işime bakardım.zaman çabuk geçiyo adaşım,keyfini çıkar.bizimki 27 aylık oldu artık mama sandalyesi kesmiyor onu,sandalyeyi verdik beyimiz bizimle masada oturup yiyiyor yemeğini.ama kıyafetler hala yemeye devam ediyor:))

    YanıtlaSil
  5. Allahım;
    Bu ne manazara !
    Bu ne şirinlikkkkk.
    Yerim onu ben, hafta sonu çabuk gelsinde canlı canlı yiyim ben offfff!:))))
    Maşallah 41 kere benim bi taneciğime.
    Az büyüsün neler yapcak daha mutfakta inşallah :))

    YanıtlaSil
  6. canım benım ya...özlemısım bebek ehehehe....sencer paşya afiyet eker olsun..annesıne de kolaylıklar dılerım temızlerkene:PPPP

    YanıtlaSil
  7. Sencer Paşa'nın keyfine bak! Müthişşş! Annesi de sonsuz bir sabra sahip görünüyor! İkinize de iyi eğlenceler diliyorum! İkinizi de çok öpüyorum!

    YanıtlaSil
  8. ay goruntuyu gordugumde cok cok guldum..

    yerim ben onu ya..aman ya bir kere bebek oluyorlar bir kere dagıtsınlar değilmi? buyuyunce keske sunuda yapsaydık demeyelim:) diyor temizlik için sana geliyorum:))))))))

    YanıtlaSil
  9. Müthiş büyümüş.Gözlerime inanamadım.Çok tatlı olmuş Allah bağışlasın.
    Mama sandalyesinde tamtumlar da yapıyor demek:)
    Sıkmalık portakal olmuş bu Yasemin.Ve benim canım acayip portakal suyu çektii :)

    Öpüyorum her ikinizi de.

    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  10. Yasemincim, sen oldukca ozgur birakiyorsu Sencer pasayi benle kiyaslayinca. Zeynep elini uzatsa ya hoyt diyorum, ya tabagi kaciriyoru tabi batiyor ustumzu basimiz hatta ve hatta ,lule lule sacimiz ama benim sakarligimdan oluyor dokuyorum cocugun ustune basina, o temiz aslinda :)

    YanıtlaSil
  11. Yasemin'cim bu da ne böyle yerim ben onu ya.Nasıl pakladın bu pisi:) hamama gitse anca.Çok şirin maşallah cnm benim.Çocukların minik hallerini seven birisi olarak görüntüler hemen kendi bebişlerimin minik halini anımsadım içim burkuldu biraz.Görüşmek üzere cnm şimdilik hoşçakal.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin