23 Mart 2008 Pazar

Portakallı Mercimek Çorbası

Portakallı Mercimek Corbasi by Yasemin Mutfakta
Sevgili Lama ve Ye #32 sayesinde hazırladığım bu tarif hafif tatlı çorbaları sevenler için birebir uygulanması gereken bir tarif. Hazırlaması çok kolay. Zaten kolay olmasaydı cesaret edemezdim. Malum sürekli yaka iğnesi olarak taşıdığım bir oğlum var :) En çok vakit alan kısmı portakal suyunu sıkmak heralde. Şimdi öncelikle bu çorbanın duru değil biraz koyu olması gerekiyor, aksi halde su zeytinyağ gibi üste çıkıyor ve çorbanın görütüsü bozuluyor. Onun için siz benim gibi aaaa çok koyu oldu dur su ekliyeyim diyerek fazladan su eklemeyin derim :) Ben biraz abartmışımda. Sevgili eşim normal mercimek çorbasını tercih ederim desede ben ısrarla denemenizi tavsiye ederim. Değişiklik iyidir ;) Tarif Mart 2008 Lezzet dergisinden.

Malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (dergide sarı mercimek diyor yahu ben sarı mercimek görmedim hiç :))
  • 1/2 litre portakal suyu
  • 1/2 litre su
  • 1 soğan
  • zeytinyağ
  • tuz - biber
  • 1 çay kaşığı köri
Yapılışı
  1. Soğanları küp şeklinde doğrayıp arzu ettiğiniz kadar yağda derin bir tencerede pembeleşene kadar kavurun. Şekilleri çok önemli değil nasolsa sonunda blenderden geçecek.
  2. Mercimekleri yıkayın ve süzün. Pembeleşen soğanlara mercimek ve köriyi ekleyip bir iki dakika daha kavurun.
  3. Portakal suyu ve normal suyuda ilave edip karıştırın. Mercimekler yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.
  4. Mercimekler iyice yumuşayıp dağılmaya başlayınca tuzu ve karabiberinide ilave edip ateşten alın ve blenderden geçirin. Blenderden geçirmeden önce baktınız kıvamı hakikaten çok koyu az biraz kaynamış su ilave edebilirsiniz. Ama başta da dediğim gibi sakın suyunu fazla kaçırmayın. Blenderden geçirdikten sonra halen duru haldeyse biraz daha kaynatabilirsiniz. O zaman yeniden koyulaşır :) Ama dikkat edin dibi tutmasın.
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Yeni annelerimizin hepsi becerikli ve çalışkan çıktı valla. :)Ellerine sağlık şekerim. Bu bol vitaminli çorbayı oğluşuna da yapar yedirirsin artık. :)

    YanıtlaSil
  2. gannecim oleeee caliskaniz bizzz! afiyetler olsun bidenem! sende yap ye bakem hem belki ozenmek bi sonuc verir artik mutlu haberler aliriz sendende :D

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlıkj arkadaşım.Bebeğin hayırlı olsun.Çorbayı deneyeceğim.Benim eşimde eskisini tercih edecektir ama denemek iyidir:))

    YanıtlaSil
  4. Ben de daha dün mercimek çorbası yapmıştım keşke daha önce baksaydım bloğuna da portakal sulu yapsaydım:) Bi dahaki sefere bi de böyle deniycem. Eline sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin