3 Ağustos 2007 Cuma

Elmalı Kurabiye


 Hehe kurabiye krizlerim geri döndü. :) Hazır bir iki damla yağmur yağmış havalarda serinlemişken fırsat bu fırsat daldım bende mutfağa ve tabiiki hemen kurabiye pişirdim. Dün işyerinde burnuma her nedense (!) elmalı kurabiye koktu. Aşeriyor olabilirmiyim acaba? :) Bunun üzerine hemen arkadaşlara duyuruyu yaptım, yarın benden size elmalı kurabiye geliyor. Ay bu işe en çok onlar sevindiler :)

Elmalı Kurabiye  Elmalı Kurabiye

Eve gidince hemen google search "Elmalı Kurabiye". Ya iyi ki bu yemek blogları var yoksa halimiz duman.. Ve O kadar linkin içinde daha önce keşfetmediğim Derya'nın sitesinden tarifi aldım. İnanılmaz güzel oldu, Derya'cım çok sağol sayende benimde artık sık sık yapacağım bir elmalı kurabiye tarifim var! Kurabiyeler piştikten sonra ben işyerime saklamaya davransamda sevgili eşim hemen 2 tane hüpletti. ve tek kelime "inanılmaz!!!!". İnsanın gurme bir eşinin olması ne de güzel bir kısmet :)) Gene çenem düştü artık tarife geçelim :) Bu arada unutmadan bir önceki posttaki sorunun cevabı "peçete" :) nasılda merak etmiştiniz dimi :P

Elmalı Kurabiye

Malzemeler

Hamur için 
  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilin
İç Malzemesi 
  • 4 adet elma (Derya 5 adet kullanmış bende öyle yaptım ama epey artık bence 4 kafi)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Süslemesi 
  • Süslemek için pudra şekeri ve tarçın
Yapılışı
  1. Margarin, yumurta, pudra şekeri,zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı derince bir kasede çırpma teliyle iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek pütürsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun, (Kitchen Aid varsa burda çok dua edersiniz :)) Üzerine temiz bir örtü örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
  2. İç malzemesi için, elmaları soyup rendeleyin. Toz şekerle birlikte bir tencerede 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Sonra ateşten alıp içine tarçını ve cevizi ekleyin , karıştırın ve ılımaya bırakın.
  3. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane ile yarım santim inceliğinde açın. herhangi bir kalıpla yada su bardağıyla küçük daireler kesin.
  4. Hamurların üzerine elmalı harçtan birer tatlı kaşığı koyun. Ortadan ikiye katlayıp kenar kısımların yapışması için hafif bastırın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkartıp sıcakken üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpip servis yapın.
Afiyet olsun...

* Fotoğraf güncellemesi 24.Kasım.2011'de yapılmıştır.. Tarifi hiç değiştirmden aynen uyguladım. Daha güzel görünmesi için yepyeni bir fotoğraf çektim.. 

39 yorum:

  1. Oleeey ilk yorum benden.tapates salatanada yorum bırakmıştım ama şimdi baktım gelmemiş Bir sorun vardı heralde.senin çevrendeki insanların çok şanslı olduğunu yazmıştım cem yılmazı çok sevmeme rağmen cem haltetmiş diye bile düşündüm.Ellerine sağlık elmalı kurabiyeye bende bayılırım.görüşmek üzere canım

    YanıtlaSil
  2. estagfurullah ozlemcim, cmylmz kim ben kim :) hayir ona ben ders verdim zamaninda ama simdi beni gorse tanimaz :P
    bayilirim elmali kurabiyeye bi sonraki piknikde bundan getirem baree :)) cok optum canim gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  3. Yasemin Merhaba;
    Tarifimi deneyip yayınlaman çok hoşuma gitti.Bende senin blogunu yeni keşfettim. Çok güzel bir blog.Elmalı kurabiyeler benim en favorilerim arasındadır. Sizin beğenmenizede çok sevindim.Artık blogunu sık sık ziyaret ederim :)
    Sevgiler Derya

    YanıtlaSil
  4. selam deryacim, vallahi iyiki geldin hosgeldin.. bende sana iyiki gelmisim :) super bir tarif arti cok guzel bir blogla karsilastim.. artik bundan sonra sık sık gorusuruz :) iyi bak kendine...

    YanıtlaSil
  5. Elmalı kurabiyeyi ben de çok severim. Çok lezzetli görünüyorlarrr.
    Ellerine sağlık Yasemin.

    YanıtlaSil
  6. Yasemin şekerim, ben elmalı kurabiye ve tartları sevmiyorum, yani pişmiş elma sevmiyorum, e bunları burda niye yazıyorum, sen ne yazarsan yaz ben keyifle okuyorum, yeterki yaz, yorumda bunun için :) Öptüm kocaman.

    YanıtlaSil
  7. selam burcin, inan gorundukleri kadar lezzetlilerde :) afiyetler olsun

    aaa mugecim ilk defa elmali kurabiye sevmeyen birini duyuyorum :) olsun canim ben sana elmalari pisirmeden yaparim :D cok optum canim!!!

    YanıtlaSil
  8. Yasmin kurabiyelerin şahane görünüyorlar gözüme, hani elimi uzatsam alacamışım gibi, ellerine sağlık, bende bayılırım elmalı herşeye, gerçekten nefis olur, afiyet şeker olsun sana ve bebişe, sevgiler, öpüyorum,,çüzzz...

    YanıtlaSil
  9. selam ebrucum afiyetler olsun canim.. vallahi bende cok severim icine elma giren tatlilari :) ellerime saglik :P cok optum canim..

    YanıtlaSil
  10. hooo hoooo
    aman da aş erermiş de kendi pişirir herkeslere yedirirmiş..

    şekercim uğraşma sen bak etrafında bu kadar blogcu var yorma kendini bir haber uçur yeter
    yalnız kurabiyeler yıkılıyor mu ne :))

    oohhh yarasın şekere !!

    öperim
    Müge

    YanıtlaSil
  11. selam mugecim :) ay sen ne gusel fikir soledin olee. efet efet ben bundan sonra sirayla bloglari geziyorum ve taleplerimi bildiriyorum ay sekerim bende bi guzel yiyorum :D
    ama bu sefer blogumun adini degistirmem lazim "yasemin yemekte" seklinde :))) optum caniiimm

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Yasemin'ciğim,
    Müge çok haklı inan.))Sen yeterki yaz canım.Yazdıklarını okurken de sanki karşımdaymışsın gibi geldi bana birden.))Sen çok yaşa e miii!!
    Elmalı kurabiyelerin ise muhteşem görünüyorlar canım.Hem neden sen yapıyorsun ki kurabiyeleri.Hemen haftalık bir proğram hazırlayıp sür arkadaşlarının önüne yapıp getirsinler sana..Ellerine sağlık canım.Tekrar görüşmek dileğiyle ..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Yasemincim, elmalı kurabiyelerin benim için de diğer bütün kurabiyeler arasında yeri farklıdır:).
    Senin kurabiyeler de harika görünüyor. Ellerine sağlık.
    Sevgileeer:).
    aslı

    YanıtlaSil
  14. damagimin tadi ay ben bu oneriyi ciddi ciddi uygulucam heralde :) ve sonunda blogumun adida "yasemin yemekte" olacak efet efet :DD canimsiniz ben sizlerle varim :D siz isteyin ben hep yazarim :P optum gulum..

    aslicam hakkaten bu kurabiyenin yeri ayri. afiyetler olsun.. gorusruzz..

    YanıtlaSil
  15. ayyyyyy,
    demin cinler periler sardi sandım blogu ayol. yazılarım yunanca gibi çıktı, sayfayı aşağı yukarı kaydırmaya çalıştım büyüdü, küçüldü bi haller oldu :)) neyse şimdi düzeldi. Ellerine sağlık Yasocum, ve tabi ki sevgili Derya. Nefis görünüyor elmalılar. Ben de kocişe en kısa zamanda yapmalıyım.
    Öpüyorummm rakipçim

    YanıtlaSil
  16. selencim ole cinlere belli olmaz kovalar adami :P bencede yapmalisin senin kocise bunlardan benimki gibi hemen 2 dene atar mideye indirir ohhh :) sonrada bana dua edersin e tabii deryayada... optummmm sekerim..

    YanıtlaSil
  17. Yaseminim,
    bu elmalı kurabiyeyi ben çok severim biliyorsun, tesadüfe bak, benim arkadaş Yasemin'de elmalı kurabiye yapmıştı. Yaseminler bu elmalı kurabiye işinde usta anlaşılan... Buzlukta elmalı harcım hazır duruyor. Her an elmalı turta ya da kurabiye olabilirler:)

    YanıtlaSil
  18. ole bis yaseminler cok hamaratizdir :) ay bak simdi ben kalan harcimi neden buzluga atmadim.. tuh bosuna gitti harc cope.. olsun bi dahakine aklimda bulunsun :) sanada afiyetler olsun pinarcimmm...

    YanıtlaSil
  19. Yaseminnnnnn, canımmmm!!! Ben de düşün düşün ölmüştüm burada, bir önceki posttaki sorunun cevabı ne diye. Ne kadar da kolaymış halbuki :))))))) Bu arada ben de bayılırım elmalı kurabiyeye, bir sonraki pikniğe bundan getirme fikrine şiddetle katılıyorum. Olmazsa kapına dayanır söke söke alırım elmalı kurabiyelerimi :)))) Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  20. selam gulrizim vallahi ole merak icinde birakirim ben insani :P sekerim piknigi beklemeden ben sana hemen paket gonderiim :)) optum canimmmmmm afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  21. Yasemin mümkündür aşerme hadisesi :)) Senin bebiş mantıklı çocuk yalnız belli gelişinden mümkün şeyleri kokutuyor, şubat ortası kiraaazz diye tutturmuştu benim canavar :))
    Nefis görünüyor kurabiyeler, ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. oyle akillidir benim kerata :) gordugunu istio gormediginden haberi yok :) ben babamiza naz icin israr etsemde gormediklerinden babamizda akilli yemiyor bu naz niyazi :))) afiyetler olsun....

    YanıtlaSil
  23. Yasemincim, ne güzel olmuş kurabiyeler, sandviç gibi, bebişde isteklenmiş artık:)
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. selam neslicim :) naparsin senin kurabiyelere yetismeye calisiom :) hersey bebis icin zaten :D afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  25. elmalı kurabiye, eelmalı turta, elmalı kek, hatta sadece elma... ama eksı olmayacak kumlu olacakk:)) ellerınıze sağlık.. ya ben ne kadar uzun zamandır yapmamısım sımdı farkettım:((
    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  26. Yasemincim elmalı kurabiyeler bitmiş sanırım ben gelinceye kadar yemişlerr :)neyse pikniğe yapıp getirecekmişsin o zaman afiyetle yeriz ellerine sağlık şekercim sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. Yasemin, elmalı kurabiyelerin harika gözüküyor, arkadaşlarında bu arada çok şanslı, ellerine sağlık, sık sık görüşmek dileğiyle sevgiler....

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Yasemin,seni Gönül Dostları etkinliği sayesinde tanıdım! İyi ki Sevdacığım, böyle anlamlı ve güzel bir etkinlik düzenlemiş! Bu sayede hem hediye vereceğim arkadaşımı tanımış oldum hem de hediye aldığım seni tanımış oldum! Çok güzeller hepsi de, çok mutlu oldum! Gerçekten çok beğensim! Çok ince ruhlusun! Çok çok zevklisin, ellerine ve zevkine sağlık!
    Siteni, sunumlarını, ifade biçimini çok çok beğendim!Çok samimi, içten yazmışsın! Hediyem, dün sabah elime ulaştı, sana yazmak istedim, bilgisayarım arıza çıkardı, gecikmeli özürüm için beni bağışla olur mu? Ayrıca Nişantaşı.net'te sitenin yer aldığını ifade etmişsin, doğru anlamış mıyım? Senin adına çok çok sevindim, hayırlı olsun! Sevgiyle Kal!
    Not: Siteni, sana yazı yazmadan önce yemek yapan komşular linkime ekledim, haberin olsun!

    YanıtlaSil
  29. fidancim kesinlikle haklisin elmanin herturlusu :) lakin ben eksi olmasin ama kumluda olmasin derim :) sole sert kutur kutur olsun :) bizim civril elmasi cok guzeldir misal :) afiyetler olsun canim..

    pastacim sen merak etme bi sonrai piknikte getiricem bunlardan herkes kapisirsa ben sana ayiririm ;)

    hatice vallahi bencede cok sanslilar kiymet bilsinler canim :) afiyetler olsunnn...

    selam burcak, efet hakkaten ne iyi oldu gonul dostlari bak ne guzel hediyeler aliyoruz :) bende benimkini bekliyorum sabirsizlikla.. begenmene cok sevindim :) gule gule kullan :) bende seni ekliyorum linklerimee, gorusmek uzeree!!!

    YanıtlaSil
  30. selam yasemin,
    ben libyadan yazıorum. ismim kamuran..

    tarifini denedim tadı gayet güseldi yanlız tek sorun hamur.. parca pincik elimde kaldı yapana kadar beni öldürdü. bu neden olmuş olabilir ? neyi eksikti yada fazlaydı? neden hamur dagıldı ?
    teşekkürler

    senin blogunu yeni keşfettim. bu yaptıım ikinci tarifin. dieri patetes püresiydi ona bayıldık :)

    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  31. Bu kurabiyeyi bu kadar yapıp, her seferinde lezzetinden bayılıp , yorum yapmamak olmaz diye düşündüm.Harika bir Elmalı Kurabiye tarifi.Ellerine sağlık Yasemin.Kim yediyse bugüne kadar mutlaka tarif istedi.Yapmak isteyenler hiç durmasın.Aynı zamanda çok da bereketli.Tekrar ellerine sağlık..
    Syndeyden sevgiler
    nazan

    YanıtlaSil
  32. teşekkürler Nazan hanım, afiyet bal şeker olsun!

    YanıtlaSil
  33. Birsen dedi ki

    annemin elmalı kurabiyelerine herkes bayılır ben de deneyeceğim bakalım yorumlar nasıl olacak

    YanıtlaSil
  34. Bizleri bilgilendirdiğiniz için kilo verme merkezleri adına teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  35. Bu gün yaptım bu tarifi ve harika oldular. Hamur kıtır kıtır, kabartma tozu ya da karbonat oladığı için kokusuz. Hatta normal vanilya yerine damla sakızlı vanilya kullandım. Kokusu ekstra güzel oldu. Aynı hamuru tart olarak da deneyeceğim.

    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  36. merhaba,

    elmalı kurabiyeyi çok severim, çok güzel görünüyorlar. Annem biraz farklı yapsa da ben hertürlüsünü tatmak isterim:) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  37. merhabalar bende blogunuzu severek takip edenlerdenim:) elmalı içi daha önceden hazırlayıp buzluğa atsak nasıl olur ?

    YanıtlaSil
  38. Merhaba Yasemin Hanım ,

    Kurabiyeler enfes gözüküyorlar, ellerinize sağlık ! Yeni evlendim ana yemekleri yapmayı bilsem de değişik tarifler denemeyi ve yapmayı çok seviyorum. Çalışan bir kadın olarak ne kadar zaman problemim olsa da tariflerini yapıp denemenin keyfi çok başka:)
    Geçen hafta bon bon kurabiyenizden yaptım , eşim tek başına yedi hepsini inanılmaz bir lezzetti:) Dün akşam da bana 'Aşkım sen elmalı kurabiye yapmayı biliyor musun' dedi. Hımmmm hayır bilmiyorum ama dur canım çekti yasemin mutfakta tarif varsa yaparım hemde nasıl güzel yaparım dedim:) Vee kendimi tabi ki bu tarifte buldum:) Çok güzel olacağından şüphem olmasa da dener denemez mutlaka yazacağım. Yalnız bir sorum olacaktı. Hamuru ve iç malzemesini bu akşam hazırlasam, yarın akşam pişirsem olur mu ? Hamurda herhangi bir problem olur mu çok merak ettim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  39. Yasemin Hanım merhaba,
    Çalışan ama bir yandan da mutfağı çok seven bir kadın olarak bir şey sormak istiyorum. Bu tarifteki hamur bir gün önceden yapılıp bekletilebilir mi?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin