23 Haziran 2007 Cumartesi

Mısırlı Kalp Kek

Uzun bir aradan sonra yeniden geldim :) Gelmişken elim boş gelmiyeyim dedim bol bol tarif getirdim. İşte bu onlardan ilki. Bu keklerin en güzel yanı içinde beyaz un ve şekerin olmayışı. Bu nedenle canım babam için kahvaltıda çok güzel ikram oldu. O'da yıllar sonra kek yemenin tadını çıkardı. Tarif "Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri" kitabından. Bu kitabı ilk çıktığında aldım ama daha ilk defa içinden bir tarif denedim ve çok da memnun kaldım.. Tarifteki bazı malzemeler bende olmadığı için ben size kendi uyguladıklarımı aktarıyorum.

Malzemeler
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • yarım çay bardağı bal
Hazırlanışı
  1. 6'lı muffin kalıbını yada uygun boy bir kek kalıbını yağlayın. Fırını turbo 150 derecede ısıtın.
  2. Mısır unu, buğday unu, tuz ve karbonatı eleyerek bir karışıtrma kabında kuru malzemeleri çıprma teli ile iyice karıştırın.
  3. Ayrı bir kabın içinde süt, yumurta, tereyağ ve balı çırpma teli ile iyice çırpın.
  4. Sulu malzemeyi kuruların üzerine dökerek tahta kaşık ile hızlıca karıştırın. Hamuru çok fazla karıştırmayın içinde topakların olması sorun değil.
  5. Kalıpların 3/4 ünü dolduracak şekilde paylaştırın. Sıcak fırının orta rafında 20 dakika kadar pişirin. Kürdan testinden başarıyla geçen keklerinizi hemen fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapılması tercih sebebidir :)..
Afiyet Olsun....

4 yorum:

  1. Hah şöyle, hoşgeldin şekerim.
    Yapmasam bile gözüm gönlüm açılıyor senin yaptıklarına bakarken. Minik kalpler ne kadar hoş fikir. Pandispanya ile yapıp minik pastalar yapmak ne hoş olur mesela bu kalıplar ile.Ellerine sağlık şekerim.Babacığına da afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. hoşbulduk Mügecim.. vallahi bende pek sevdim bu kekleri dediğin gibi kişiye özel pastalarda güzel olur hakkaten :) en kısa zamanda deneyeceğim.. Afiyetler olsun canım..

    YanıtlaSil
  3. Çok şeker olmuş bu kekler, hoşgeldin Yasemin :)
    Ben de aldım bu kitabı ama aynen senin gibi hiç tarif deneme fırsatım olmadı. Et terbiyelerin gibi güzelse yaşadık. (biberli zeytinyağlısını denedim süperdi)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. efet çok sevimliler dimi :) yani aslında yemelik değil seyirlik :) sevdim ben kitabı anlatımı falan güzel. Ama tabii orda yazıpta bulamadığım malzemeler yerine normallerini koyunca olmuo tabii tam olarak diyet :) aman canım olsun hiç olmamasından iyidir :)
    terbiyeyi beğenmene sevindim diğerlerinide en kısa zamanda denemen dileğiyle canım, görüşürüzz.!!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin