100 kişiye sorduk, 99 u kerevizi sevmediğini söyledi.. Şimdi bu 1 kişi kim diye sordunuz dimi kendinize.. Ben değilim :) Hahaha.. şaşırmayın gerçektende ben kerevizi kendim pişirene kadar sevmeyenlerdendim. Ama ne oldu?? Tüm evi saran ve %99 un sevmemesine sebep olan kokusuna rağmen, azimle pişmesini bekleyip, korkarak bir çatal aldıktan sonra, tencerenin dibini ekmekle sıyırdığımı farkettiğim de bunca yıl nerdeydin eeyyy kereviz dedim kendi kendime :) Hakikaten abartmıyorum.. Hatta şimdi o kadar sevdim ki kokusu bile güzel geliyor bana. Pazarda elime kerevizi alıp kokluyorum, o derece yani :)) Beni kerevizkolik yapan tarifi size de vereyim de, şu %98 i (ee artık 1 değil 2 olduk) azaltalım ;)
Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kereviz. (Eğer sapları üzerindeyse sakın kestirip atmayın. Onlarıda ekleyin.)
- 2 adet portakal
- tuz , karabiber
- 1 adet limon
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı
- Derin bir kaseye soğuk su koyun. İçine limonun suyunu sıkıp limonuda kaseye koyun.
- Kerevizlerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve hemen limonlu su dolu kaseye atın.
- Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
- Eğer kerevizin yaprakları ve sapıda duruyorsa onlarıda küçük küçük doğrayın.
- Geniş tabanlı teflon bir tencereye zeytinyağını ilave edin. Bir miktar tuz serpin.
- Küp küp doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencereye ilave edin. Beş dakika kadar kavurun.
- Kerevizleri limonlu sudan alıp direk tencereye ilave edin. Saplarını ve yapraklarınıda ekleyin.
- Portakalların sularını sıkıp tencereye ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Sebzeler kendi sularıyla piştiklerinde daha lezzetli oluyorlar. Portakal suyuda yeterli geliyor. Ancak yine de ara ara suyunu kontrol ederek pişmeye bırakın. Baktınız suyu bitti ama henüz kerevizler yumuşamadı o zaman az miktarda kaynar su ilave edin.
- Kerevize çatalı batırdığınızda kolaylıkla batıyorsa pişmiş demektir. İster sıcak ister soğuk servis edin..
Afiyet olsun..
Canım mutlu haftalar ellerine sağlık.Ben kerevi
YanıtlaSilze bayılanlardanım:))Sevgiler...
ben anlamıyorum bu işi! sağlıklı beslenmenin şartı taze, mevsiminde sebzede, tabi sağlıklı da pişecek! eee hem kereviz mevsimi hem kalorisi yok denecek kadar az, daha yerken yakılıyor, neden tercih edilmek o zaman! Kereviz candır! zeytinyağlı, çiğ salata, çorba... Onu kereviz yapan o kokusu zaten:) Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilbende kerevizi kendim pişirene kadar sevmezdim. ama şimdi en sevdiğim sebze diyebilirim. ellerine sağlık yasemincim.
YanıtlaSilsevgiler
Adaş ben ezelden beri severim, annem de aynen bu şekilde yapardı ben de aynen yaparım. Kışın eve en sık giren sebze sanırım kendisi. eline sağlık
YanıtlaSilBir türlü deneyemedim şu portakallı kerevizi.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu sayi %97 olsun 3 cu de benim. Cig bile yerim o kadar seviyorum yani.
YanıtlaSilEllerien saglik sekercim harika gorunuyor.
Sevgiler
Sefa
Ahhaaaa şimdi flickra koydum az önce. şu portakalla kereviz kavuşana kadar ben de bilmezdim tadını ama valla sevmediğimden değil babam yemez diye annem pişirmezdi. Ama ne oldu şimdi kokusuna tapıyorum ben de. ellerine sağlık yasom.
YanıtlaSilo sevenler payına beni de katın,bayılırım kerevize ;) ellerinize sağlık
YanıtlaSilBende portakal suyu ile pisiririm, enfes olur. Icine de havuc ve biraz patates... oh degme keyfime.
YanıtlaSilEllerine saglik.
bende evlenmeden once %99 luk kisimda yer alirdim, evlendikten sonra arayi kapatmak icin
YanıtlaSilyemeye devam ediyorum,
eline saglik.
ben de 30 yaşından sonra yemeğe başladım ve bir aşk oldu aramızda kerevizle : )çiğ bile yerim o derece! yazayım dedim.99 kişi biraz daha azalsın : ))
YanıtlaSilBen de o %1 lik ksımdayım:) Ellerine saglik,
YanıtlaSilPortakalı yemek içinde hiç denemedim,sanırım ilk sizin tarifiniz olacak :),ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBen de bir kerevizsever olarak destekliyorum seni arkadasim... Hem faydalari, hem de pratik pisiminden her zaman favori zeytinyaglim olmustur... Senin de ellerine saglik diyor, tabagindan bir catal aliyorum... Sevgilerimle,
YanıtlaSilYasemincim yarın markete mutlaka uğramalıyım;)
YanıtlaSilellerine sağlık...
beni şurdan gönderdiler, ödülünüz varmış =) http://zirvasapanseyler.blogspot.com/2010/11/odul-seysi_28.html
YanıtlaSilçok severim kendilerini,ama evde benden başka yiyen yok maalesef.ellerinize sağlık
YanıtlaSildenedim,denemekle kalmadan evde tek kereviz yiyici olarktan bi tencereyi yedim çok güzel ve lezzetlii yapmşım:)..yapana değil yaptırana bakıyorum.elıne koluna sağlık yasooo...
YanıtlaSil