22 Kasım 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

100 kişiye sorduk, 99 u kerevizi sevmediğini söyledi.. Şimdi bu 1 kişi kim diye sordunuz dimi kendinize.. Ben değilim :) Hahaha.. şaşırmayın gerçektende ben kerevizi kendim pişirene kadar sevmeyenlerdendim. Ama ne oldu?? Tüm evi saran ve %99 un sevmemesine sebep olan kokusuna rağmen, azimle pişmesini bekleyip, korkarak bir çatal aldıktan sonra, tencerenin dibini ekmekle sıyırdığımı farkettiğim de bunca yıl nerdeydin eeyyy kereviz dedim kendi kendime :) Hakikaten abartmıyorum.. Hatta şimdi o kadar sevdim ki kokusu bile güzel geliyor bana. Pazarda elime kerevizi alıp kokluyorum, o derece yani :)) Beni kerevizkolik yapan tarifi size de vereyim de, şu %98 i (ee artık 1 değil 2 olduk) azaltalım ;)

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Malzemeler
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kereviz. (Eğer sapları üzerindeyse sakın kestirip atmayın. Onlarıda ekleyin.)
  • 2 adet portakal
  • tuz , karabiber
  • 1 adet limon
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı
  1. Derin bir kaseye soğuk su koyun. İçine limonun suyunu sıkıp limonuda kaseye koyun.
  2. Kerevizlerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve hemen limonlu su dolu kaseye atın.
  3. Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
  4. Eğer kerevizin yaprakları ve sapıda duruyorsa onlarıda küçük küçük doğrayın.
  5. Geniş tabanlı teflon bir tencereye zeytinyağını ilave edin. Bir miktar tuz serpin.
  6. Küp küp doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencereye ilave edin. Beş dakika kadar kavurun.
  7. Kerevizleri limonlu sudan alıp direk tencereye ilave edin. Saplarını ve yapraklarınıda ekleyin.
  8. Portakalların sularını sıkıp tencereye ekleyin.
  9. Tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  10. Sebzeler kendi sularıyla piştiklerinde daha lezzetli oluyorlar. Portakal suyuda yeterli geliyor. Ancak yine de ara ara suyunu kontrol ederek pişmeye bırakın. Baktınız suyu bitti ama henüz kerevizler yumuşamadı o zaman az miktarda kaynar su ilave edin.
  11. Kerevize çatalı batırdığınızda kolaylıkla batıyorsa pişmiş demektir. İster sıcak ister soğuk servis edin..
Afiyet olsun..

18 yorum:

  1. Canım mutlu haftalar ellerine sağlık.Ben kerevi
    ze bayılanlardanım:))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ben anlamıyorum bu işi! sağlıklı beslenmenin şartı taze, mevsiminde sebzede, tabi sağlıklı da pişecek! eee hem kereviz mevsimi hem kalorisi yok denecek kadar az, daha yerken yakılıyor, neden tercih edilmek o zaman! Kereviz candır! zeytinyağlı, çiğ salata, çorba... Onu kereviz yapan o kokusu zaten:) Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. bende kerevizi kendim pişirene kadar sevmezdim. ama şimdi en sevdiğim sebze diyebilirim. ellerine sağlık yasemincim.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Adaş ben ezelden beri severim, annem de aynen bu şekilde yapardı ben de aynen yaparım. Kışın eve en sık giren sebze sanırım kendisi. eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bir türlü deneyemedim şu portakallı kerevizi.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bu sayi %97 olsun 3 cu de benim. Cig bile yerim o kadar seviyorum yani.
    Ellerien saglik sekercim harika gorunuyor.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  7. Ahhaaaa şimdi flickra koydum az önce. şu portakalla kereviz kavuşana kadar ben de bilmezdim tadını ama valla sevmediğimden değil babam yemez diye annem pişirmezdi. Ama ne oldu şimdi kokusuna tapıyorum ben de. ellerine sağlık yasom.

    YanıtlaSil
  8. o sevenler payına beni de katın,bayılırım kerevize ;) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Bende portakal suyu ile pisiririm, enfes olur. Icine de havuc ve biraz patates... oh degme keyfime.

    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  10. bende evlenmeden once %99 luk kisimda yer alirdim, evlendikten sonra arayi kapatmak icin
    yemeye devam ediyorum,
    eline saglik.

    YanıtlaSil
  11. ben de 30 yaşından sonra yemeğe başladım ve bir aşk oldu aramızda kerevizle : )çiğ bile yerim o derece! yazayım dedim.99 kişi biraz daha azalsın : ))

    YanıtlaSil
  12. Ben de o %1 lik ksımdayım:) Ellerine saglik,

    YanıtlaSil
  13. Portakalı yemek içinde hiç denemedim,sanırım ilk sizin tarifiniz olacak :),ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Ben de bir kerevizsever olarak destekliyorum seni arkadasim... Hem faydalari, hem de pratik pisiminden her zaman favori zeytinyaglim olmustur... Senin de ellerine saglik diyor, tabagindan bir catal aliyorum... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  15. Yasemincim yarın markete mutlaka uğramalıyım;)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. beni şurdan gönderdiler, ödülünüz varmış =) http://zirvasapanseyler.blogspot.com/2010/11/odul-seysi_28.html

    YanıtlaSil
  17. çok severim kendilerini,ama evde benden başka yiyen yok maalesef.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. tuğçe çolak22 Aralık 2010 16:44

    denedim,denemekle kalmadan evde tek kereviz yiyici olarktan bi tencereyi yedim çok güzel ve lezzetlii yapmşım:)..yapana değil yaptırana bakıyorum.elıne koluna sağlık yasooo...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin