Sonunda okuyucu isyan bayrağını çekti.. Yeetteeerr nidaları yükselmektee.. Fotoğraf istemioz yazı yazzzz diyenler çoğunlukta :) Neyseki arşivde tutmuşum bişeyler. İçim el vermiyor fotoğrafsız nasıl yazarım tarifi.. Onun için Lezzet dergisinde yayınlanan onun ertesi günü fotoğrafını çektiğim ama pek beğenmediğim, şimdi ise yokluktan bana dünyanın en güzel fotoğrafı gibi görünen haliyle yayınladığım çikolatalı cheesecake.. Yaaa insan bazen elindekilerin kıymetini kaybedince anlıyormuş ya he işte :) Ben anladım tamam artık kaybettiklerim geri gelsiiinnn lüüttfeeeennn :)
Yok böyle bir lezzet dedirten cinsten harikkaaa bir cheesecake.. Soğuk, kremamsı ve inanılmaz lezzetli. Mutlaka deneyin derim..
Malzemeler
- 200 gr sütlü küvertür çikolata
- 100 gr bitter küvertür çikolata
- 1 kg krem peynir (oda ısısında iyice yumuşamış)
- 5 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 4 yumurta (oda ısısında)
Taban için:
- 1 paket (200 gr) kakaolu pötibör bisküvi
- 6 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üst krema için:
- 100 gr bitter küvertür
- 100 gr krema
Yapilisi
- Taban için bisküvileri robottan geçirin. Üzerine erimiş tereyağı ve tarçını da ilave edip yeniden robotta çekin.
- 25 cm'lik çember kalıbın tabanına yağlı kağıt serin kenarlarını yağlayın. Bisküvi kırıntılarını tabana iyice bastırarak döşeyin. İç harcı hazırlayana kadar buzlukta bekletin.
- Sütlü ve bitter çikolatayı benmaride eritin. (Kaynayan suyun üzerine, suya deymeyecek şekilde bir kase koyun. İçine çikolataları koyun. Suyun buharıyla erimelerini sağlayın.) Soğuması için kenara ayırın.
- İç harç için, krem peyniri iyice ipek gibi olana kadar mikserle çırpın. İçine nişastayı, şekeri ve vanilyayıcda ilave edip iyice çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave edin. Her yumurtayı tek tek karışıma yedirin. Bu aşamada fazla çırpmayın. Sadece yumurtanın karışmasını sağlamanız yeterli.
- En son da erimiş çikolatayi ilave edip karıştırın.
- Tabanı buzluktan çıkarıp peynirli karışımı üzerine dökün.
- 180 derece de alt üst konumda (turbo olmadan!) yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra fırını kapatın ama kesinlikle kapağını açmayın. Fırının kendi ısısıyla kek pişmeye devam edecektir. Fırın iyice soğuyana kadar cheesecakei içinde bırakın. Daha sonra buzdolabına alıp en az 1 gece dinlendirin.
- Üzerinin kreması için kremayı kaynatmadan ısıtın. Parçalanan çikolatanın üzerine sıcak kremayı dökün. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Biraz oda ısısına geldikten sonra buzdolabından cheesecakei çıkarın kremayı üzerine dökün.
- İkisini beraber yeniden buzdolabına kaldırın. 1 saat dinlendirin. Servis etmeden önce üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Lezzet dergisinin o sayısını incelerken görmüştüm tarifini ve büyük bir keyifle incelemiştim sayfaları... Bu blog sahibini takip ediyorum diye... Cheesecake'i çok seviyorum ama çikolatası bana çok yoğun geliyor, ekşi meyva soslu olanları tercih ediyorum. Ama burdaki görüntü nefis, ince bir dilim yiyebilirim... Sevgiler, kolaylıklar...
YanıtlaSilayselcim emin ol, bu bildigin agir cheesecakelerden degil :) ince bir dilimle baslarsin bi bakmissin yarisi bitmis :p
YanıtlaSilNihayet, hosgeldin mi desek :)
YanıtlaSilArayı açan bir kişi ancak bu kadar havalı geri dönebilirdi! Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSileğer siz bu resmi beğenmediyseniz kendinize büyük haksızlık yapıyorsunuz.Şahane ve çok kışkırtıcı bir cheescake ,inanın bir dilim olsaydı neler vermezdim.ellerinize sağlık
YanıtlaSildergiyi aldığımda da görüntüyü çok beğenmiştim, harika olmuş, ama o kadar peynir ve çikolata gözümü korkutmuştu doğrusu:)
YanıtlaSilellerine sağlık, sevgiler...
Ahhh nasıl bir görüntüdür bu yemeye kıyamazsın :) aklım çıktı vallahi ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz çok şifa dolu ve iştah açıcı olmuş.
YanıtlaSil(http://gencalsabahattin.blogspot.com 'da maklubeyi yayınladım.)
Saygılarımla.
FOTOĞRAFDA ÇOK GÜZEL KEKDE ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilBu fotoğraf da kötüyse biz hiç tarif yayımlamayalım be yaw :) ellerine sağlık ben bayıldım
YanıtlaSilSevgili Yasemin Hanım,
YanıtlaSilÇok şükür. Bizim sizi izlememize en büyük neden sadece kimseciklere benzemeyen güzel anlatım eşliğindeki müthiş tarifler ve fotoğraflar değil o kendinize özgü yasemince(bana birşeyler çağrıştırdı ama ne) yazılar.Benim henüz çok gelişmiş bir digital fotoğraf makinem yok, aksilik gelişmemişi de yok. Olsa size yollardım. Blog'unuzu açtığımda resmi kurum yazıları gibi kısa kısa yazılarınıza alışamadım. Sevgiyle kalın.
ay nefis görüntü ,kasekuchen sever biri olarak müthiş ,canım çekti ,ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilHarika bir armağan bu:)
YanıtlaSilBayıldım ve aklıma/kalbime sakladım reçeteyi,en kısa zamanda deneyeceğim.
Teşekkürler!
yahu ne diyecegimi bilemedim, ozlenmek guzel seymis! tamam bundan sonra ara vermek yok! oznur dedigin gibi "yasemince" yazmaya devam edecegim.. cok cok tesekkurler! gorusmek uzere!
YanıtlaSilnasıl güzel görünüyor cheesecake e bayılırım hem de çikolatalı çookk lezzetlidir eminim
YanıtlaSilellerine sağlık Yasemin
fotoğraf da çok güzel
dergiyi gördüğümde de bitmiştim zaten buna ben, yine hatırlattın aşkolsun sana. enfes oldugunu anlamak için tatmak da gerekmiyor, bağırıyor resmen. ellerine sağlık
YanıtlaSilAz önce dergiyi karıştırıyordum sitene girip tarifi görünce şaşırdım ..
YanıtlaSilBir an dergiye sonrada siteye bakakalmışım :)
ben senin fotoğrafınıda beğendim..
Şahane olmuş,elinize sağlık,ama üst kremanın kekin kenarlarına sürülmeden nasıl öyle kaldığını anlayamadım :)) sevgiler
YanıtlaSilselam süper hem fotograf hende pasta bayildim.ellerine saglik sevgiler.
YanıtlaSilselam Leyla, :) meslek sirri soyleyemem dermisim :) aslinda tamamen cheesecakein bana yaptigi guzellik bu.. soyleki kek ilk pisme asamasinda biraz kabardi. sonra firini kapatip icinde biraktim ve soguyana kadar bekledim. o asamada kabaran kisim cokup bu guzel cukuru olusturdu :) ve bende o guzel cukura sosu doktum. bolece sanki ozellikle ortada birakmisim gibi durdu.. yani benden kaynakli degil cheesecakein guzelligi bu :) her denemede olmuyor bu, ama oldugunda guzel oluyor ;)
YanıtlaSilEnfes görünüyor,sen de o kadar iştah açıcı anlatıyorsun ki hiç aklımda yokken yapasım geliyor.Ancak,bu pasta konularında hala annesinin izinden giden biri olarak küvertür ne demektir,nerden bulunur bilmiyorum.Şöyle markette bulabileceğim çikolatalarla olmaz mı bu iş?Yardım eder misin..
YanıtlaSilözlem
Merhaba, krem peynir derken labneden mi bahsediyorsunuz? Kaç oldu cheesecake yapmaya niyetleniyorum ama peynirine bir türlü karar veremiyorum.
YanıtlaSilDuygu Erkan
selam Duygu,
YanıtlaSilPinarin sade krem peyniri (kirmizi kutuda). Yani duz sade krem peynir kullaniyorum ben her zaman cheesecakelerimde. Labnenin tadini sevmiyorum cunku.. Tuzlu olmalari seni yaniltmasin inan cok cok lezzetli oluyor ki, leziz dergisi editoru Inci hanim epey bi sasirdiysada tadina baktiktan sonra yasadigi şoku görmen lazımdı :) Zaten derginin editorden yazisindada bu konuya deginmis ;).. dene pisman olmayacaksin ;)
Selam Ozlem, sende haklisin kuvertur ne dimi :) bende kaptirmis yazmisim.. Kuvertur cikolata kakao orani yuksek, yag orani dusuk cikolata. O nedenle pastalarda tercih ediliyor. ama arzu edersen marketten aldigin bitter cikolatalarlada yapabilirsin. Ancak bildigim kadariyla kahve dunyasindaki cikolata dunyasi kuvertur cikolata az miktarda da satiyor.. hani kahve dunyasi epey yayildi istersen ordan kuvertur alip ole dene ;) ellerine saglik simdiden...
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor . 1 kg krem peynir biraz fazla göründü gözüme ?
YanıtlaSilblogumu yeni açtım, yemek ve pasta yapmaı ögrenmeye calısan bi acemiyim. blogunuza bayıldım bana cok faydalı olacagınızı dusunuyorum yemek ve pastalarınızın devamını dılıyorumm :)
YanıtlaSil