Taze fasülyeyi bu şekilde kime ikram ettiysem önce şaşırıyor sonrada kaşık üzerine kaşık dolduruyor tabağına. Sanırım bu da ne kadar çok beğenildiğini gösteriyor. Arşive göz gezdirirken farkettimki kaç sene evvel memlekette çekmişim bu tarifin fotoğrafını ilk. Ancak beğenmemişim fotoğrafı da yayınlamamışım. Ya da her zamanki gibi unutmuş gitmişim.. Ne olacak benim unutkanlığım bilmiyorum. Sanki kafamda kavak yelleri.. Savrulup duruluyorum.. Pek buralarda değilim bugünlerde.. Hiç masa başına oturmuyorum, bilgisayarı çok nadir açıyorum, sadece pastaların fotoğraflarını yüklemek ve mailler için arada kontrol ediyorum ama o da çok kısa bir süre. Beni sürekli nette görmeye alışmış insanlar özellikle telefon açmaya başladılar nerdesin diye :).. Bu aralar böyle biraz uzak kalmalıyım.. Candan Erçetin harika bir şarkı yapmış ya bu sene aynen onun gibi; "Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum, yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar..."...
Malzemeler
- 1 kg taze şeker fasülye (ince ve körpe olanları seçerseniz harika olur)
- 1 baş kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1/2 demet taze nane
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- tuz
Yapılışı
- Taze fasülyeleri kılçıklarından ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
- Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
- Geniş tabanlı bir tencereye (ben pilav tenceresi kullanıyorum) zeytinyağını koyup ısıtın.
- Tencereye önce soğan ve sarımsağı koyun. Hafif pembeleşip yumuşayana kadar kavurun.
- Sonra taze fasülyeyide ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ara sıra gidip gelip karıştırın. Fasülyeler renk değiştirip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- Piştikten sonra tencerenin altını kapatın. İnce kıydığınız naneleri tencereye ilave edin. İster sıcak ister soğuk servis edin..
Afiyet olsun..
bayılırım :) ki turşusundan olanı harikadır ama bazen kandırmak için kendimi böylede yapıyorum,elinize sağlık :)
YanıtlaSilben kesin itirazsız yerim hepsini, enfes görüntü. ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilbenimde kayın validem çok güzel yapar aynen sen gibi ..
Yasemin hanım bu kavurmanın pişme süresi ne kadar peki? Harika görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilzüleyha
ellerinize sağlık daha önce hiç tatmadım ama denemek isterim
YanıtlaSilmerhaba, elinize sağlık, nane çok ilginç geldi ama denemek istiyorum.Sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık, tadını tahmin edebiliyorum, hele bir de sarımsak girmiş tencereye, ımmm :)
YanıtlaSilBizde turşuyu bazen de böyle keserek kavururlar ona benzettim
Bu şekilde hiç denemedim ama görüntü hoşuma giti. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYasemincim ellerine sağlık canım. Buna benzer bende yapıyorum. Biz severek yiyoruz.
YanıtlaSiltaze fasulyeyi her türlü severim, buna bayıldım...sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Züleyha, Yaklaşık 30-45 dakika arasında pişer. Fasülyenin yapısına ve tazeliğine göre değişen bir durum bu. Yumuşayacaklar ama iyice erimeyecekler. Umarım yardımcı olabilmişimdir...
YanıtlaSilYasemin hanım merhaba, bu tarifinizi denedim ancak taze nane sanırım pek yakışmadı:( Pişme süresince kontrol ederken gayet lezzetli gelen yemek, en son aşamada nanelerin eklenmesinden sonra bana hiç hoş gelmedi, naçizane fikrim...
YanıtlaSilmerhaba, hımmm tabiki zevkler farklı olabilir.. Bir dahakine siz nanesiz tercih edebilirsiniz pek tabii. Fikrinizi paylaştığınız için teşekkürler!
YanıtlaSilbu gun ilk defa deneyecegim' palasiminiz icin tesekkurler :)
YanıtlaSilyasemin Hanım dün soframızda bu fasulye kavurması vardı,çok beğendik tarif içi teşekkürler:)
YanıtlaSilben nane eklemedim ve fasulyeler birazcık sarardıktan sonra sadece bir adet küp domates ekledim hepsi yumuşayınca kapattım,yarım kilo fasulyeyi hemen bitiriverdik salata gibi:)
fasulyeleri koyunca altınıkısacak mıyız?
YanıtlaSil