18 Aralık 2008 Perşembe

Tahin Pekmezli Muffin

tahinpekmezlimuffin03K

Bizim evde tahin pekmez ikilisi sofraya koyuldumu bırakın ekmeği banarak yemeği kaşık kaşık tüketilir. Ve haliyle kalorisi epey yüksek olan bu lezzet öyle çok sık tüketilmez. Malum azıcık (!) kilo problemimiz mevcut. :) Tahin pekmezli sofralar kıymetlidir anlayacağınız. İşte bu lezzetin farklı bir şekilde yorumlanması bu güzel muffinler. Tarif Lezzet dergisi Nisan 2008 sayısından. Aslında dergide diyet bir lezzet olarak sunmuş bu tarifi :) Ama tadı gerçekten 10 üzerinden 10.
Pişirirken öyle dakikasını kurup mutfağı terketmeyin. Çünkü siz daha farkına bile varmadan simsiyah oluyorlar. Nitekim benim ilk postam öyle oldu. Ve haliyle hepsi çöpe gitti ziyan oldu. Birde dergide 200 derecede pişirin diyor. Bence bunda bir yanlışlık var. Ben 180 derecede pişirdim. Ve başından hiç ayrılmadım. :)

Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3/4 su bardağı pekmez
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
  1. Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın.
  2. Yumurtaları çırpın. Pekmezide ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Tereyağını ve tahinide ilave edip yeniden çırpın.
  4. Un ve kabartma tozunu beraber eleyerek ekleyin. 5 dakika çırpın. Bayağa yoğun kıvamda bir karışımınız olacak. Yani koyu kıvamda tahin pekmeziniz :D
  5. Karışımı muffin kalıplarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırın.
  6. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Yaklaşık 20 dakika sürüyor pişmeleri. Kürdan testinden başarıyla geçtiğinde fırından çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğutun.
Afiyet olsun....

8 yorum:

  1. Canım ne kadar kilo yapsada tahin-pekmezden vazgeçmem beni seven böyle sevsin değil mi:)))Ellerine sağlık canım ilk fırsatta deniycem öptüm...

    YanıtlaSil
  2. tahipekmez ikilisi sevilmez mi ama,bizde de çok tüketilir.bu tarife de bayıldım ben,denemek lazım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. merhaba Derya, sana kesinlikle katiliyorum!! yasasin tahin pekmez yeme ozgurlugu :P

    merhaba AdaŞım, kesinlikle dene. deneyincede haber et, memnun kalacaksin eminim!

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, sitenizi az önce keşfettim, tebrikler. Yalnız bir sorum olacak bu tarz muffin tariflerini muffin kalıbında değil de tepsi de yapsak iyi bir sonuç alabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  5. merhaba İsimsiz, keşke ismini yazsaydın sana böyle hitap etmek durumunda kalmasaydım. Şimdi muffinler normal keklere göre daha sıkı yapılı keklerdir. Normal kekleri muffin kalıplarında pişirebilirsin, ama muffinleri normal kek kalıplarında pişirdiğinde daha sert bir kek elde edersin. Ama bu yapamazsın demek değil ;) denemekten zarar gelmez, sonucu bana da bildirirsen memnun olurum.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, sitenizi dün keşfettim ama bütün tarifleri inceledim.. Çok güzel şeyler yapmışsınız. İnsan hepsini denemek istiyor. Ama sanırım bu tariften başlayacağım..

    Sevgilerle...
    Ruveyda

    YanıtlaSil
  7. merhaba Rüveyda, çok teşekkürler güzel sözlerin için.. Denemenin sonucunu bildirirsin artık :D Bakalım sizde bizim kadar sevecekmisiniz bu keki..

    YanıtlaSil
  8. merhaba
    Bu tariften kaç adet muffin çıkıyor ?
    3/4 su bardağı pekmez ve 1 su bardağı tahin ve 3 yumurta epey kalori yapar.. ama deneyeceğim ölçüleri azaltarak..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Blog Widget by LinkWithin