Bu garnitür her yemekte güzel. Hatta kahvaltıda bile. Ama iftarda ayrı bir güzel oldu :) Geçen senelerde közlenmiş biberlerimi nasıl değerlendiririm diye araştırırken Portakal Ağacı ilk durağım oldu ve çözümü hemen bulmuştum. O günlerden bugünlere bunu pek çok sefer yaptım. Herseferinde içine kendi kafama göre ortaya karışık malzemeler kullandım. Ama ilk fikri Hatice'den alınca O'nun hakkını ödeyemem. Sizde deneyin eminim çok memnun kalacaksınız. İşte benim sarmalarımın tarifi..
Malzemeler
- 6 tane közlenmiş kırmızı biber. (Siz kırmızı biberleri kendinizde közleyip hazırlayabilirsiniz, ben hazırda satılan kavanozdakilerden kullandım :) Pratiklik ilk şart her zaman :P)
- 1 su bardağı sert beyaz peynir ufalanmış
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı ince kıyılmış taze nane
- Kurdelası için taze soğan
- Zeytinyağ
Yapılışı
- Peynir, nane, karabiber, cevizi rondoya koyup güzelce çekin. Karışırken arzunuza göre hafif yumuşak ve kaygan bir kıvam alacak kadar zeytinyağ ilave edin.
- Közlenmiş biberleri ortadan ikiye ayırın. İçine peynirli karışımda koyup sarın. Taze soğan ile bağlayın.
Burda bağlayın derken öyle düğüm atmaya çalışmayın bu neredeyse imkansız. Sadece estetik bir görünüm alması için üzerinde bir çarpı oluşturabilir ya da sadece düz sarabilirsiniz. - Servis tabağına yan yana dizip cevizlerle süsleyin. Az biraz da zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun..
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilYasemincim seni linklerime ekledim. Sende beni eklersen çok sevinirim.
YanıtlaSilSevgilerle...
Şekerim, soldan ikinci gayet güzel fiyonk olmuş niye kendine haksızlık ediyosun bakiyim:)
YanıtlaSilselam tatil seve seve eklerim tabiki.. gorusuruz.
YanıtlaSilmugecim olsun ben yinede bayaga ugrasiom onun icin bazilarinda soyle bir ativerdim ustlerine :)) hehe!
yasemın kıs bence gusel olmus ben hastasıyım kırmızı bıberın yav:))ellerıne saglık.
YanıtlaSilYasemincan - Aynı gün benzer tariflerle pişti olmuşuz :)
YanıtlaSilEllerine sağlık
burcincim hakkaten baktimda pisti vaziyetteyiz :) aman olsun varsin ne de guzel olmus :) ellerimize saglik!
YanıtlaSilHepside çok nefis ve bir boyda olmuş Yasemin.Önemli olan lezzetli olması canım..))Kendine haksızlık etmesen..))Sen harikasın canım!!
YanıtlaSilSevgilerle..
yasemin cnm..ben bayıldım bu biberlerin görüntüsüne..lezzet te mükemmeldir eminim.slmlar.
YanıtlaSilYasemin'cim bloglararası biber sarma şenliği gibi oldu valla. Kimi ziyaret etsem biberleri sarmalamış! Ama hepside nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuşlar. Bu arada sen beni unuttun galiba. Uğramaz oldun bana. Küsüştükmü yoksa... sevgiler..
YanıtlaSilselam gulcum, resmi oyle bir pozisyondan cektimki hepsi ayni boy gorunuyor :) hehe guzel kandirik yapmisim :P sagolasin afiyetler olsun!
YanıtlaSilselam salihacim vallahi bende bayiliyorum hem goruntusune hem tadina! afiyetler olsun!
evet ebrucum, demekki hepimizin damak tadi ayni yonde :) ne de guzel bi suru guzel biberler sarilmis dizilmis yanyana :)) bu arada ugradim sitene bi kendimi affettirim diye ;) operim!
Yaseminim o biberleri sen közle, içlerini mis gibi peynirle doldur, bağlaması da kusur kalsın. Yok sen bağlamadın diye misafirler beğenmezlerse ben gelir hepsini yiyiveririm.
YanıtlaSilYasemincim, ellerine sağlık, ben de çok severim biber sarmasını, görüntüsüne bayılırım ve farklı içlerle yaparım zaman zaman, hatta blogumun ilk tariflerinden biri olacaktı bu tarif ama bloggera alışamadığımdan tüm yazdıklarımı uçurdum ve tekrar denemedim:)Artık başka bir sefere:) Görünüm çok başarılı endişeye gerek yok:)
YanıtlaSilSevgiler
canım gulrizim :) dogru diosun ben okadar ugrasiim bide baglamasina laf etsinler :) canimsin! optum!
YanıtlaSilselam neslicim ;) valla senin yaratici sunumlarin yaninda ben beceriksizce baglamisim artik olsun okadarda :) ama azimliyim bi dahakine uzerine kurdela şöleni vericem :)
Merhaba,bu güzellerden denemek
YanıtlaSilistiyorum yarınki misafirlerime.Elimde konserve biber var.Sen de konserveyle yapmışsın.Ama Hünerli Bayanlar'da aynı tarifte konserveyle sert olduğu yazıyor.Eğer rahatsız edecek derecede sert olmuyorsa ben de senin gibi pratik yöntemi seçeceğim,o yüzden sana danışmak istedim.Fikir verebilir misin?
özlem
Merhaba Özlem,
YanıtlaSilEvet Müge genellikle kendisi seçtiği biberleri közleyerek yapıyor. Ben konservede herhangi bir sertlik görmedim. Bu aldığın konserveye göre değişir bence. Konservedede harika sonuç aldım ki daha pratik o şekilde. Ama şu bir gerçek hepsi aynı boyda biber alıp kendin közlediğinde elde ettiğin görüntü ve elbette taze közlenmişin kokusu ve lezzeti bambaşka! Şimdi doğruya doğruu...
yasemincim harika bir tarif olmuş yemeklerinle bu akşam herkesi doyuracağım :)
YanıtlaSil