Bu tarif bu aykı "Mutfak" dergisinden. Dergideki resimden çok farklı bir görüntü benimkilerinin görüntüleri. Bunun sebebi tarifteki milföye göre benimkinin farklı olması sanırım :). Ama olur böyle şeyler. Ben size kendi tecrübe ettiğimi anlatayım en iyisi.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 4 parça (hazır karelerden) milföy hamuru
 - 1 domates
 - 1 su bardağı kadar beyaz peynir
 - tuz ve biber
 - 1 yumurta sarısı
 - zeytin yağı
 - 2 diş sarımsak
 
Yapılışı:
- Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
 - Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayın
 - Bir tavada zeytinyağını kızdırın.
 - Sarımsakları yağda renkleri dönene kadar kavurun. Daha sonra tavadan alın. Böylece sarımsak aroması zeytin yağına geçmiş olacak.
 - Domatesleri yağa atın ve bir iki dakika çevirin.
 - Peyniri de domateslere ekleyin. Tüm peynir eriyene kadar çevirin.
 - Üzerine arzu ettiğiniz oranda tuz ve karabiber ekleyin. Ve ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın.
 - Tüm karışım ılındıktan sonra robottan geçirip püre haline getirin.
 - Milföylerin herbirini çok inceltmeden açın.
 - Üzerlerine domatesli karışımı iyice sürün ve uzun rulolar olacak şekilde yuvarlayın.
 - Yumurta sarısını üzerlerine sürün.
 - 1 cm lik kalınlıklarda kesin. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin. Buzdolabında 30 dk soğumaları için dinlendirin.
 - Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet olsun...
Merhaba Yasemin,
YanıtlaSilBlogun hayırlı uğurlu olsun. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,
http://bakinnepisirdim.blogcu.com
Selam burcin, cok tesekkur ederim.. bu arada sinavlarinda iyi gecmistir umarim..
YanıtlaSilYasemin gayet hos bir blog olmus :)Ellerine saglik hepside cok lezzetli gorunuyor :)
YanıtlaSilSevgiler...
Blogun hayırlı olsun Yasemin...
YanıtlaSilherşey çok güzel görünüyor buradan ..:))
nur
yasemin merhaba,
YanıtlaSilöncelikle bloğun hayırlı olsun. Güle güle pişir :)
sevgiler
müge
sevgili nilgun, nur ve muge, yorumlariniz icin cok tesekkkurler..
YanıtlaSil