Gelecek gelecek dedim koca yazı devirdim ve tarif bir türlü gelmek bilmedi. Artık bu sisteme bir çeki düzen vermenin zamanı geldi de geçiyor bile. O nedenle bu sefer önceliğim gelecek tarifimi getirmek :) Her ne kadar ramazan için önce sıcak bir çorba tarifi vermek istesemde onu bir sonrakine ertelemek en iyisi. Hem baktım da herkes çorba tarifi vermiş ama benim oruçluykem aklıma ilk gelen şey acaba tatlı olarak ne yesem olur. Sanırım bu tatlı düşkünlüğüm iyi sonuçlar doğurmayacak ilerde ama aklımda kalacağına midemde kalsın diyor ve bu harika kekin tarifine geçiyorum :)
Tarif tüm yaz boyunca favorim olan ve halen olmaya devam eden "Dünyanın en güzel tatlıları" kitabından. Ben elimdeki malzemeye göre biraz değişiklik yaptım.
Malzemeler
- 1 + 3/4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 75 gr margarin
- 6 yemek kaşığı bal
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 3 adet muz
Yapılışı
- Şeker, bal ve yağı bir sos tenceresinde eritin. Kenara ılınmaya bırakın.
- Muzları iyice ezdikten sonra çırpılmış yumurta ve zencefille beraber karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu beraber eleyin.
- Hepsini birbirine karıştırın. 1 dakika kadar çırpın. Çok çırpmanıza gerek yok. Ben tel çırpıcı ile karıştırdım. Mikser dahi kullanmadım. İster dikdörtgen isterseniz yuvarlak 23cm lik yağladığınız kek kalıbına boşaltın.
- 160 derecede önceden ısıttığınız fırında 45-55 dakika pişirin. Kürdanı ortasına batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. İlk 30 dak kesinlikle fırının kapağını açmayın.
- Az miktar pudra şekerini su ile karıştırıp koyu kuvamda bir sos elde edin. Pişen keki soğuduktan sonra baklava dilimleri halinde dilimleyip bu sos ile süsleyip servis edebilirsiniz. Pudra şekeri keke ayrıca tat kattığı için eğer çok tatlı sevmiyorsanız hiç süslemeden ikram edebilirsiniz.
çok lezzetli görünüyor,ben de oruçluyken hep tatlıları düşünürüm senin gibi.bu arada listeme ekledim seni izninle
YanıtlaSilcanim tatil sonrasi yeniden merhaba hayirli bereketli ramazanlar olsun ellerin dert gormesin super gorunuyorkek
YanıtlaSilYasemin canım kek çok güzel gözüküyor.Sana katılıyorum Çünkü ben hep ne tatlı var acaba diye düşünürüm.Sen en iyisi hep tatlı tarifleri ver bize.Birde senin şu günlük yorumlarını çok begeniyorum.
YanıtlaSilZencefil keke ve kurabiyeye çok yakışıyor... Bende keklerimde kullanıyorum sık sık...
YanıtlaSilMuzlu olması çok hoşuma gitti...
Ellerine sağlık... Sevgiyle...
Çok güzel görünüyo kek,zencefili çok severim.elinize sağlık.hayırlı ramazanlar.sevgiler.
YanıtlaSilSEVGİLİ YASEMİN,
YanıtlaSilhayrlı ramazanlar diliyorum sizlere,
elinize sağlıkk..
çk svglrrrrrrr
selam yasemin adaşım :) desene sadece isimlerimiz değil damak tatlarımızda ortakmış :D elbette listende olmaktan büyük keyif alırım! teşekkürler!
YanıtlaSilninocum merhaba yeniden, afiyetler olsun canım bende sana hayırlı bereketli ramazanlar dilerim!
ayşecim seve seve veririm tatlılardan tarifler vallahi benimde canıma minnet :) ama yahu insanın içi bayılır demezlermi hani bana bişicik olmaz da :D ayrıca güzel sözlerinede teşşekkürler :)
aysel, afiyetler olsun! gerçekten zencefil güzel bir malzeme! bundan sonra tatlılarda değil yemeklerde de deneyeceğim.
selam neslihan, sanada hayırlı ramazanlar! afiyetler olsun!
afiyetler olsun nunu! hayırlı ramazanlar!
Ufaklık çok tatlı,kek de çok harika:)
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar diliyorum.
ramazana dair lezzetlerin yanında iyi gitti ellerine sağlık.
YanıtlaSilafiyetler olsun sweet kitchen :)
YanıtlaSilbegenmenize sevindim mutfak havlusu, afiyet olsun!